Zincul te protejează de infecţiile de sezon

29 august 2012   Psihologie

Schimbările bruşte de temperatură, umiditatea şi lipsa mineralelor în organism pot duce la o scădere a imunitaţii. În plus, cercetătorii au descoperit că zincul acţionează eficient împotriva infecţiilor.

Specialiştii afirmă că sistemul imunitar foloseşte zincul pentru a neutraliza în organism microbii. Efectul pe care îl are zincul împotriva infecţiilor a fost studiat de către o echipă de specialişti din Franţa (Institutele CNRS,INSERM,Institut Pasteur,Université Paul Sabatier din Toulouse şi Centre d'immunologie Marseille Luminy).

Acest lucru le-a permis acestora să dezvolte o nouă clasă de antibiotice şi vaccinuri pentru a combate şi previne afecţiunile de natură microbiană.

O acumulare de zinc în interiorul celulelor macroface (fac parte din sistemul imunitar şi sunt capabile să înlăture din organism bacteriile,ciupercile şi deşeurile celulare) este capabilă să absoabă eficient microbii din organism. Atenţie,însă!

În cantităţi prea mari,zincul este toxic,însă în cantităţi mici sporeşte rezistenţa în faţa bolilor. Mai mult,cercetătorii spun că,înainte de administrarea suplimentelor cu zinc,e bine să urmezi un set de analize pentru a stabili exact care este doza pe care o poţi lua în curele cu zinc. Numai medicul este în măsură să prescrie astfel de tablete.

Mai multe