Zmeura menţine vederea sănătoasă

26 iunie 2012   Psihologie

Zmeura, unul dintre cele mai căutate fructe în sezonul cald, este nu numai foarte delicioasă, dar are şi nenumărate beneficii pentru sănătate.

Zmeura conţine o cantitate mare de antioxidanţi,cât şi minerale (potasiu,fosfor,calciu şi magneziu) şi vitaminele C,A,E şi B. Astfel,este indicată în tratarea anemiilor,cât şi în afecţiuni ale ficatului.

Însă unul dintre cele mai importante beneficii rămâne protecţia împotriva degenerescenţei maculare,o afecţiune oculară care,în timp,poate duce chiar la pierderea vederii.

Cercetătorii americani au descoperit că persoanele care au consumat cel puţin 150 g de zmeură pe zi au prezentat un risc cu 36% mai mic de a face această boală (datorită vitaminelor A şi E,cât şi a antioxidanţilor).

Totodată,antioxidanţii care se găsesc în zmeură îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi,responsabili pentru îmbătrânirea prematură a ţesuturilor.

Cercetătorii de la Universitatea din Ohio,SUA,  au mai decoperit că zmeura are proprietăţi anticancer,în special a celui de esofag şi de colon. Acest fapt se datoreaza antocianinelor,nişte antioxidanţi care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase în organism.Nu în ultimul rând,vitamina C conţinută de zmeură te ajută să ai un sistem imunitar puternic.

Mai multe