Remedii din plante care pot ajuta în controlul greutăţii

24 noiembrie 2020   Dezvoltare personală

Plantele nu sunt o soluţie în care să îţi pui toate speranţele pentru a slăbi, însă pot fi un ajutor de nădejde. Există însă o singură condiţie: remediile trebuie să fie consumate în cadrul unei diete echilibrate.

Ceaiul verde

Una dintre cele mai indicate plante pentru a slăbi, ceaiul verde accelerează metabolismul bazal, susţinând arderea caloriilor. Efectele benefice sunt puse pe seama taninurilor, care împiedică asimilarea grăsimilor. De asemenea, ceaiul verde te ajută să ai abdomenul plat, întrucât catehinele conţinute de acest ceai pot reduce acumularea depozitelor adipoase la acest nivel. Pentru controlul greutăţii, consumă zilnic ceai verde obţinut dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă, lăsat la infuzat 10 minute. Se consumă 2 căni pe zi, nu mai târziu de ora 18.00.

Guarana

Plantă bogată în cafeină, guarana ajută la reducerea senzaţiei de foame, are o uşoară acţiune diuretică şi previne asimilarea grăsimilor, avantaje care o recomandă în cura de slăbire. În plus, planta previne stările de oboseală care însoţesc adesea dietele. Poţi consuma guarana sub formă de de ceai, pudră sau capsule. Având un conţinut mare de cafeină, guarana nu trebuie consumată în a doua parte a zilei.

Păpădia

Plină de numeroase efecte terapeutice, păpădia ajută şi la slăbit. Printre altele, previne retenţia de apă în ţesuturi şi are acţiune laxativă şi diuretică. În cura de slăbire este indicată tinctura de păpădie, pentru prepararea căreia se utilizează planta întreagă (rădăcina, tulpina, frunzele, florile). Se pun 10 g de plantă în 100 ml de alcool de 50° într-un vas de sticlă acoperit şi se lasă la întuneric 14 zile. Se iau 30 de picături de două ori pe zi (prânz şi seara).

Vulturica

Această plantă conţine flavonoide şi are acţiune diuretică. De aceea, păpădia ajută la eliminarea apei reţinute în ţesuturi, având efecte benefice asupra siluetei. În acest scop, poţi face o infuzie din 5-10 g de plantă uscată la 1 litru de apă fiartă, lăsată la infuzat 10 minute. Consumă o cană dimineaţa şi una la prânz, timp de 15 zile. Planta nu este indicată celor cu hipotensiune.

Anghinarea

Frunzele de anghinare sunt utile dacă ai digestive lentă sau dacă suferi frecvent de balonare. Planta este bogată în acizi, săruri de potasiu şi flavonoide, care au acţiune diuretică, de ajutor dacă vrei să slăbeşti. Poţi urma o cură cu capsule de anghinare, până la obţinerea rezultatelor dorite.

Mai multe