4 motive să faci cycling

8 ianuarie 2018   Spiritualitate

Vrei să te menţii în formă sau doar să scapi de surplusul de kilograme acumulat de sărbători? Iată care sunt avantajele cycling-ului!

O formă de antrenament care prezintă numeroase beneficii atât pentru fizicul tău cât şi pentru psihic. Necesarul este compus dintr-un prosop, o sticlă de apă la îndemână pentru hidratare şi o sală la care să te înscrii.Mişcarea ar trebui să fie nelipsită din viaţa ta, pentru a te menţine sănătos şi în formă şi mai ales pentru a combate efectele stresului zilnic. Pentru cycling o mână ridicată întotdeauna, bicicleta staţionară te va ajuta să capeţi o formă de zile mari şi să ai mai multă încredere în tine.

Favorizează un somn bun

 De regulă, mişcarea favorizează o bună oxigenare a creierului, aspect ce contribuie semnificativ la un somn mult mai bun, mai profund şi la o regenerare celulare. Statul la calculator este unul dintre cei mai mari duşmani ai sănătăţii tale, iar cycling-ul te ajută să favorizezi buna circulaţie sangvină, să elimini toxinele din organism, să oxigenezi corespunzător fiecare celulă din organism şi să fii sănătos.

Menţine inima sănătoasă

Cycling-ul face parte din categoria sporturilor care te ajută să îţi îmbunătăţeşti constant activitatea cardiacă, protejându-te astfel de afecţiunile cardiace şi oferindu-ţi un tonus bun. În cazul în care eşti fumător, după o şedinţă de cycling vei observa o reducere a dorinţei de a aprinde o ţigară, deci există şanse să faci economie la ţigări şi chiar să te laşi de fumat, mai ales dacă îl practici de 3 ori pe săptămână.

Credit foto: www.freepik.com

Mai multe