5 izvoare miraculoase care aduc vindecare

15 noiembrie 2012   Spiritualitate

Pare de neînţeles pentru unii cum poate credinţa să aducă vindecare trupească şi sufletească, însă revelaţia existenţei şi iubirii nemărginite a Domnului poate veni pe căi neştiute, privind o icoană, întâlnind un părinte cu har sau bând din apa unui izvor binecuvântat. Despre cinci dintre izvoarele cu mare putere de vindecare poţi afla mai multe în cele ce urmează!

În izvorul de la Dervent îşi boteza Sfântul Andrei ucenicii

De aproape 2.000 de ani,Mănăstirea Dervent este loc de rugăciune,fiind unul dintre primele schituri de la noi ridicat chiar pe locurile pe care a păşit Sfântul Apostol Andrei,cel care i-a creştinat pe locuitorii vechii cetăţi Dervent. Existenţa izvorului tămăduitor de la Dervent este legată tot de Sfântul Apostol Andrei. Se spune că Sfântul a lovit cu toiagul în pământ şi din acel loc a început să curgă izvorul,în a cărui apă i-a botezat pe cei care treceau la creştinism. În anul 1960,când comuniştii au închis mănăstirea,s-a produs o minune:izvorul a secat şi a reînceput să curgă în anul 1990,când obştea de călugări a revenit pe aceste locuri.

La Prislop,  izvorul lui Arsenie Boca

Reconstruită şi pictată de Părintele Arsenie Boca,fiind cunoscut pentru icoanele lui luminoase şi înălţătoare,Mănăstirea Prislop este loc de pelerinaj pentru mulţi creştini datorită unui izvor vindecător. De altfel,în vecinătatea izvorului,se urcă o pantă şi se ajunge la mormântul Părintelui Arsenie Boca.

Una dintre primele minuni ale izvorului i s-a petrecut domniţei Zamfira. Când tatăl ei,Moise Basarab,domn al Ţării Româneşti,a trecut la cele veşnice,s-a refugiat în Transilvania,la Schitul Prislop. Fiind foarte bolnavă,şi-a pus toată speranţa în izvorul tămăduitor,din a cărui apă a băut,şi pe dată şi-a recăpătat puterile. Drept mulţumire,a adus aici un alt izvor de îndurare:o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

La Izbuc,leac pentru vedere

Înfiinţată în anul 1928,în satul Călugări,din comuna Cărpinet,judeţul Bihor,Mănăstirea Izbuc este cea mai veche din zonă.

Nenumăraţi pelerini o caută pentru un izvor cu apă binecuvântată,numit Izbuc,un important izvor carstic de la noi,dar şi pentru o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului,care a fost adusă la schit,încă de la înfiinţarea lui. Numele izvorului provine de la modul în care apa ajunge la suprafaţă:aproape 20 de minute este sec,apoi se aude un gâlgâit şi apa izbucneşte,curgând timp de două minute într-un mic bazin de piatră. Una dintre cele mai cunoscute minuni petrecute la acest izvor este aceea a unui copil orb care şi-a recăpătat vederea după ce şi-a spălat faţa cu apa Izbucului.

La Mănăstirea Râmeţ:izvorul de sub altar

Nu întâmplător,Izvorul Tămăduirii este unul dintre hramurile Mănăstirii Râmeţ,din comuna cu acelaşi nume,judeţul Alba. În vechime,pe locul unde se ridica biserica veche a schitului,chiar sub altar,a fost găsit un izvor vindecător. Apa lui le-a redat sănătatea multor călugări ai mănăstirii,apoi şi credincioşilor care veneau să se roage lui Dumnezeu şi Maicii Domnului la Schitul Râmeţ. Astăzi,izvorul se găseşte în paraclisul mănăstirii.

Fântâna de la Schitul Brâncoveanu alină bolnavii de cancer

La câţiva kilometri de Făgăraş,pe Valea Sâmbetei,mai precis în comuna Voila,se află Mănăstirea Brâncoveanu. Până să se construiască mănăstirea şi înainte de a fi săpată aici o fântână cu apă vindecătoare,pe aceste meleaguri se găsea doar un izvor pe care oamenii l-au descoperit acum mai bine de 500 de ani.

Apa lui tămăduia bolnavii de epilepsie,de cancer,de boli psihice şi oculare. Pe voievodul Matei Basarab l-a scăpat de o boală de piele care-l chinuia de ani buni.

Mai multe