Care sunt cele mai bune exerciţii pentru slăbit. Te scapă şi de vergeturi şi de celulită!

12 iunie 2020   Spiritualitate

Urmezi o dietă şi vrei să vezi mai repede rezultate bune, aşa că te-ai apucat şi de sport? Avem veşti bune pentru tine. Trainerul şi editorul sportiv Julia Buckley a enumerat şi explicat care sunt cele mai bune exerciţii pentru slăbit, care funcţionează atât la femei, cât şi la bărbaţi.

Antrenorul explică, de la bun început, că lucrurile nu sunt atât de simple, însă dacă te implici, corpul tău îţi va mulţumi şi va avea un aspect tonifiat pentru mai mult timp. Totul este să practici mişcările care pun în funcţiune grupele principale de muşchi.

Cele mai bune exerciţii pentru slăbit – burpees, genuflexiuni şi fandări

Aceste exerciţii consumă multă energie calorică pentru a fi executate, deci şi o cantitate mare de grăsime. Este vorba despre exerciţiile burpees, care solicită muşchii pieptului, spatelui, coapselor, dar şi grupe de muşchi secundare, cum sunt cele ale braţelor şi umerilor. După burpees, cele mai bune exerciţii ppentru slăbit sunt genuflexiunile şi fandările, de orice fel. Efectul este şi mai mare dacă foloseşti şi greutăţi în timpul exerciţiilor.

Cum scapi de mai multă masă de grăsime

Julia Buckley spune că a observat, în anii ei de experienţă în sala de fitness, ceva mai important decât anumite exerciţii pentru pierderea în greutate. Intensitatea, varietatea şi progresul contribuie la obţinerea unor rezultate mai rapide. Mulţi oameni execută cu aproximaţie aceleaşi exerciţii, folosesc greutăţi asemănătoare şi, deseori, execută mişcările cu aceeaşi viteză. În final, transpiră puţin, însă cei mai mulţi preferă să rămână în zona de confort. Culmea, după o perioadă de timp, aceştia se întreabă, uşor revoltaţi, de ce tot efortul lor nu este soldat cu rezultate pe măsură?

Creşte gradual intesitatea antrenamentelor

Sfatul Juliei pentru oamenii care vor să slăbească şi să îşi tonifieze trupul este să opteze pentru antrenamente variate. Aceste programe de exerciţii trebuie să cuprindă mişcări care implică un nivel ridicat de intensitate, cum sunt antrenamente HIIT. De asemenea, să mizeze pentru mişcări care cresc rezistenţă fizică.

Dacă vrei să vezi schimbări pozitive asupra corpului tău, trebuie să adopţi anumite schimbări şi în modul cum te antrenezi. Trebuie să faci sport fără să-ţi fie teamă să ieşi din zona de confort, să foloseşti greutăţi mai mari, să creşti numărul de exerciţii din serii. Dacă de obicei faci opt genuflexiuni, măreşte, cu timpul, numărul lor la zece, apoi la doisprezece genuflexiuni. Fă-le ulterior şi cu greutăţi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru fandări şi pentru exerciţiile burpees. Mizează şi pe antrenamente de tip cardio, pentru care este ideal să creşti gradual viteza cu care le execuţi şi fă zilnic următorul antrenament propus de antrenoare.

@shutterstock

Mai multe