Cum să te concentrezi pe lucruri care contează cu adevărat. Cele mai bune tehnici de concentrare!

14 octombrie 2021   Spiritualitate

Cheia succesului este focusarea atenţiei pe obiectivul pe care ţi-l doreşti să îl atingi. Însă nu de puţine ori, diverşi factori, precum teama sau lipsa de încredere, te pot influenţa să renunţi la lucrul propus. Din fericire, există anumite strategii care te pot ajuta să îţi exersezi atenţia şi să îţi atingi scopul.

Fie că îţi doreşti să obţii rezultate bune la locul de muncă sau plănuieşti să achiziţionezi o maşină sau o casă, focusarea atenţiei pe scopul dorit contează enorm. Atunci când te concentrezi pe ceea ce îţi doreşti, reuşeşti să nu te mai abaţi de la drumul tău, iar, în final, să reuşeşti. Ce se întâmplă dacă nu poţi să te concentrezi asupra unui lucru? Îţi exersezi atenţia. Iată cum!

Setează-ţi scopul în mod clar!

Scopul se referă la obiectivul pe care ţi l-ai propus şi asupra căruia îţi doreşti să te concentrezi. Este indicat ca de la început să ştii cu exactitate ceea ce îţi doreşti (de pildă, o maşină roşie sau o casă mai încăpătoare). Pentru a nu fi distras de factorii din jur, specialiştii recomandă ca în fiecare seară, înainte de culcare, timp de 5 minute, să îţi concentrezi atenţia asupra scopului tău. Poţi sta culcat, cu ochii închişi, în timp ce te concentrezi şi vizualizezi cu exactitate lucrul pe care ţi-l doreşti. 

Citeşte şi: De ce ne plictisim? Care sunt cauzele şi semnele plictiselii, cum o putem preveni

Trăieşte în prezent!

O capacitate uimitoare pe care oamenii o au este să fie conştienţi de prezent. Desigur, de cele mai multe ori, este greu să nu te gândeşti la trecut sau la viitor, însă cea mai sănătoasă gândire este cea din prezent. Psihologii îţi recomandă să fii conştient de lucrurile pe care le trăieşti acum, ca să ştii ce este indicat să schimbi la tine sau la traiectoria pe care o urmezi către atingerea scopului tău. De pildă, dacă te apasă o emoţie negativă, caută sursa ei, găseşte-i rezolvarea şi planifică-ţi următorii paşi.

Reglează-ţi emoţiile!

Cu cât îţi vei exersa mai mult atenţia, cu atât vei fi mai capabil să îţi reglezi emoţiile. Focusarea atenţiei pe un anumit obiectiv te poate ajuta să scapi de emoţiile intense şi de anumite lucruri pe care ai putea să le faci şi pe care, ulterior, le-ai regreta. De pildă, atunci când ceva te supără, încearcă să te gândeşti la paşii pe care i-ai făcut deja către scopul tău, la evoluţie şi, de asemenea, la emoţiile pozitive pe care le vei simţi, la final.

Nu uita de cei din jur!

În general, oamenii au tendinţa să fie mai critici cu ei înşişi, decât cu cei din jurul lor. De accea, rolul prietenilor este să ne motiveze şi să ne ajute atunci când ne pierdem încrederea în noi. Este indicat să fii aproape de prieteni, de familie sau de mentori, deoarece ei îţi pot reaminti despre lucrurile bune pe care le-ai făcut şi despre scopul tău. Înconjoară-te de persoane blânde, cu intenţii bune, deoarece, de la ei, vei primi energia de care ai nevoie!

Citeşte şi: Ce legătură are frica de singurătate cu reţelele de socializare. Cum se manifestă sindromul FOBA 

Sursă foto: Shutterstock 

Mai multe