Exerciţii fizice pe care le poţi face acasă

10 octombrie 2017   Spiritualitate

Exerciţiile fizice sunt una dintre cele mai bune modalităţi de a te menţine în formă şi să ai o greutate corporală constantă. În timp ce alimentele joacă un rol major, antrenamentul fizic completează dieta.

Practicându-le în mod regulat, vei preveni efectele sedentarismului, activând metabolism pentru a ajunge la greutatea pe care ţi-o doreşti. Eficiente sunt şi câteva minute pe zi. Vei obţine beneficii atât pentru sănătatea fizică, cât şi pentru cea mintală.

Problema este că mulţi oamni cred că antrenamentul fizic se face doar în sala de sport, şi pentru că timpul este limitat, ei rămân inactivi. Lăsând la o parte această scuză, există totuşi multe exerciţii simple şi eficiente pe care le poţi face acasă fără a fi nevoie de un expert lângă tine.

Iată câteva dintre exerciţiile pe care le poţi face acasă şi care oferă rezultate foarte bune:

Flotări

Acest exerciţiu implică majoritatea muşchilor corpului, în special zona abdominală şi partea inferioară a spatelui. Practicându-l zi de zi, timp de 30 de minute, metabolismul va acţiona mult mai eficient iar tonul muşchilor şi al pielii va fi îmbunătăţit. Un set trebuie să aibă 30 de flotări. Practică câte două seturi în fiecare zi.

Înclinări laterale

Înclinarea laterală este o variantă a exerciţiului anterior care tonifică muşchii şi măreşte rezistenţa fizică.

Ce trebuie să faci:

Întinde-te pe o salte pe partea stângă cu picioarele întinse, apoi ridică corpul în sus, sprijinindu-te pe antebraţul stâng. Ridică şoldurile până când corpul formează o linie dreaptă de la glezne până la umeri. Trage glezna dreaptă cu mâna dreaptă spre fese. Stai în această poziţie 15-20 de secunde şi apoi odihneşte-te. Repetă trei seturi pe fiecare parte.

Întindere laterală

Întinderea este cel mai bun exerciţiu pentru fese, picioare şi toţi muşchii din partea inferioară a corpului. Vrem să îţi propunem o variantă laterală, care te ajută să arzi mai multe calorii.

Ce trebuie să faci:

Stai dreaptă. Îndepărtează picioarele, ţine spatele drept, deplasează greutatea corporală de pe un picior pe altul, astfel încât şoldurile să fie înclinate înapoi. Roteşte călcâiul în timp ce te laşi pe genunchi pentru a menţine echilibrul. Revin-o la poziţia de început şi repetă cu partea opusă. Efectuează trei seturi de câte 15 până la 20 de repetări fiecare.

Exerciţiul ”acoperirea crabului”

Exerciţiul de acoperire a crabului implică multă energie şi lucrează muşchii abdomenului şi toată partea superioară.

Ce trebuie să faci:

Aşază-te jos. Întinde mâinile la spate şi pune-le pe podea (exact aşa cum faci când exersezi podul). Ridică şoldurile cât poţi de tare şi încearcă să formezi o linie dreaptă de la umeri până la genunchi. În această poziţie, ridică braţul drept peste cel stâng şi ţine-l aşa 3 secunde. Revin-o la poziţia iniţială şi repetă cu partea opusă. Realizează între 10 şi 15 repetări.

Mai multe