Hot Yoga: o provocare pentru corpul tău

25 aprilie 2012   Spiritualitate

O nouă modalitate de relaxare constă în efectuarea de exerciţii de tip yoga, într-un mediu încălzit. Hot Yoga, în traducere liberă “yoga fierbinte”, este recomandată tuturor persoanelor care suportă căldura.

Dacă îţi place să mergi la saună înseamnă că nu vei avea nicio problemă în a ţine pasul acestui nou “ritual”.

În timpul sesiunilor de “yoga fierbinte”,temperatura camerei în care se efectuează exerciţiile poate ajunge chiar şi la 50 de grade Celsius. Aceste exerciţii nu diferă foarte mult faţă de celelalte practici de yoga,singura diferenţă majoră fiind aceea că se desfăşoară într-un mediu “fierbinte”.

O şedinţă de Hot Yoga durează aproximativ 90 de minute,timp în care se realizează 26 de poziţii şi 2 exerciţii de respiraţie.

"Yoga de orice tip este o provocare din punct de vedere fizic pentru corpul nostru”, a declarat Diana Zotos, instructor de yoga şi terapeut fizic în cadrul Departamentului de Reabilitare al Spitalului de Chirurgie din Manhattan.

Cu toate astea, persoanele care suferă de anumite afecţiuni, precum hipertensiune arterială şi diabet, trebuie să discute cu medicul lor pentru a stabili dacă este bine sau nu să practice Hot Yoga.

"Factorul de căldură pune presiune mai mult asupra inimii. Acestea fiind spuse,oamenii ar trebui sa aibă o stare buna a sănătăţii cardiovasculare şi să nu aibă probleme neurologice. În plus,persoanele care vin la sedinţe trebuie să aiba o toleranţă generală pentru căldura excesivă",conchide instructorul de yoga.

Mai multe