Iată cum îţi poţi modela abdomenul!

8 mai 2013   Spiritualitate

Abdomenul reprezintă pentru marea majoritate a femeilor o mare provocare. La o vârstă relativ fragedă, cu precădere fetelor nu le constituie o obsesie problema abdomenului, dar odată cu înaintarea în vârstă apar şi primele frământări.

Problemele generatoare a acestor drame o constituie alimentaţia defectuoasă bogată în carbohidraţi şi lipide,dar şi probleme legate de maternitate,care lasă amprente care dacă nu sunt soluţionate corect şi la timp,vor afecta definitiv look-ul.

În cazul femeilor nu se pune problema de a obţine un abdomen puternic muscularizat,caracterizat prin forme angulare,ci de a se defini un abdomen plat,fără perniţe de grăsime. Pe lângă exerciţiile zilnice ce trebuiesc efectuate,un rol deloc de neglijat îl are faptul de a nu consuma mâncăruri de asemenea natură să stimuleze depunerea grăsimilor corporale. De foarte multe ori,ca urmare a antrenamentelor efectuate,muşchii abdominali sunt frumos dezvoltaţi dar din păcate sunt acoperiţi de un ţesut adipos.

Program săptămânal de antrenament pentru muşchii abdominali(Luni-Miercuri-Vineri):

Exerciţii (serii:3-4;repetări:15/30-50)

  • Ridicări ale trunchiului
  • Flexii ale trunchiului
  • Ridicări ale picioarelor

Ridicări ale trunchiului

Este exerciţiul de bază al acestui program,deoarece acţionează asupra celei mai mari grupe musculare a muşchilor abdominali,respective asupra drepţilor abdominali,fapt pentru care lupta cu stratul de grăsime are reale şanse de a fi înfăptuită cu success.

Poziţia iniţială este culcat pe banca înclinată,în cazul efectuării exerciţiului la sală,sau pe podea în cazul efectuării exerciţiului la domiciliu. Din această poziţie genunchii trebuie flexaţi uşor pentru a conferi o anumită încordare muşchilor abdominali şi de a pregăti mişcarea din zona scapulo-lombară. Se încheie într-o priză degetele ambelor mâini,aşezându-le pe cefei iar ulterior se ridică încet partea superioară a trunchiului având în vedere ca bazinul să facă permanent contact cu banca(solul).

Se ridică trunchiul până ce ajunge într-o poziţie aproape perpendiculară raportată la sol. Sunt contraproductive mişcările efectuate cu balans(zvâcnire) precum şi cele efectuate într-un tempo rapid,deoarece nu se menţine o tensiune constantă în muşchi.

Problema cu care se confruntă începătoarele este aceea că acuză pe bună dreptate dureri în zona gâtului şi nu simt efectiv cum lucrează muşchii abdominali. Pentru rezolvarea acestei probleme este recomandat ca gâtul să nu fie flexat pe durata efectuării exerciţiului,ci să fie ţinut drept.

Descoperă în continuare cum poţi avea un abdomen perfect!

Mai multe