La 70 de ani, Chau Smith a alergat 7 maratoane, în 7 zile, pe 7 continente

13 aprilie 2021   Spiritualitate

Un cadou inedit şi-a oferit singură o americancă de ziua ei! Când a împlinit 70 de ani a reuşit să marcheze momentul alergând 7 maratoane, pe 7 continente, în 7 zile consecutive, devenind subiectul zilei în 2017, când a reuşit marea performanţă.

Chau Smith aleargă maratoane de pe vremea când avea 48 de ani, dar realizarea ei de la 70 de ani a depăşit orice record atinsese până atunci. Cu ajutorul celor care au organizat evenimentul sportiv Triple 7 Quest, ea a călătorit în întreaga lume pentru a-şi încheia cursa de 42 km, zi de zi, timp de o săptămână.

Între 25 ianuarie şi 31 ianuarie, doamna Smith a alergat prin Perth, Singapore, Egipt, Olanda, New York, Chile şi Antarctica. Destul de impresionant, nu? Într-un filmuleţ postat pe canalul ei de YouTube, Chau a explicat decizia de-a se înhăma la asemenea efort. Conform celor declarate de ea, femeia de origine vietnameză a început să alerge în 1990 pentru a scăpa de stres şi-a avea o viaţă mai sănătoasă. „Motivul pentru care vreau să alerg Triple 7 Quest e că împlinesc 70 de ani luna viitoare”, spunea Smith pe-atunci. „M-am gândit că ar fi provocarea perfectă să alerg 7 maratoane, pe 7 continenete, în 7 zile, pentru a serba cele 7 decenii de viaţă ale mele”, a explicat ea.

Pentru a putea face aşa ceva, Chau şi echipa ei zburau de la o cursă la alta, fără a pierde deloc timpul. Smith le-a spus celor de la CNN că cea mai dificilă cursă a fost cea din Cairo, când întârzierea unui avion a făcut ca întreaga ei cursă să fie redusă de la 7 ore, cât ar fi avut în mod normal la dispoziţie, la 6 ore. Totuşi, chiar şi cu întârzierea avionului, a reuşit să bifeze şi acel maraton. De fapt, s-a încadrat perfect la numai 5 ore şi 51 de minute.

Chau Smith a reuşit asemenea performanţă chiar şi cu şrapnelul pe care-l are încă de la 13 ani, când a fost nimerită de un glonţ în războiul din Vietman. Americanca s-a antrenat timp de opt luni, alergând până la 200km în fiecare săptămână, pentru a fi pregătită de cele 7 maratoane consecutive.

„Am o viaţă stresantă. Lucrez câte 10 ore în fiecare zi. Dar mă simt întotdeauna mai bine atunci când alerg”, a declarat ea pentru CNN.

Foto - Facebook Dan Reeves

Mai multe