Rugăciunea pe care trebuie să o rosteşti de Crăciun. Spune aceste cuvinte pe 25 decembrie şi vei avea noroc

19 decembrie 2019   Spiritualitate

Au mai rămas doar câteva zile până la Crăciun, iar în această zi sfântă este bine să rosteşti această rugăciune despre care se spune că aduce noroc şi te va feri de rele.

"Tată din Ceruri, te rog să-mi binecuvintezi familia, prietenii, rudele şi pe cei pe care îi iubesc, şi pe cei care citesc această rugăciune chiar acum. Arată-le Tu o nouă imagine a dragostei şi puterii Tale nemărginite.Duhule Sfânt, te rog să-i ajuţi, chiar în acest moment. Acolo unde există durere, te rog să le dăruieşti pacea şi milă Ta. Acolo unde există îndoială, te rog să le inspiri o încredere înnoită prin Harul Tău. Unde există o nevoie, te rog să le-o împlineşti. Binecuvîntează-le Tu căminul, familia, muncă, da-le Înţelepciune şi Lumina în viaţă lor. Binecuvântează-i când pleacă şi când se întorc acasă, mergi înaintea lor şi deschide-le calea. Călăuzeşte-i şi ocroteşte-i clipă de clipă în toată viaţă lor.Iartă-le lor păcatele făcute cu voie sau fără de voie, cu ştiinţă, din neştiinţă sau pe cele pe care nu şi le amintesc.Condu-i Tu pe Calea Ta Cea Sfînta,În Numele Fiului Tău, Iisus Cristos.Doamne Tată, Fiule şi Duhule Sfânt, va mulţumesc că veţi face mai mult decît pot eu cere. Amin!"

Tradiţii şi obiceiuri de Crăcun

Naşterea Domnului Iisus Hristos este sărbătorită în zilele de 25, 26 şi 27 decembrie, iar seara de 24 decembrie este cunoscută şi sub denumirea de Ajunul Crăciunului. Sărbătoarea Crăciunului datează încă din secolul al IV-lea, când Biserica Creştină a stabilit această dată nu întâmplător, ci pentru a concura cu naşterea zeului Soare din tradiţiile păgâne. Mulţi istorici ai religiei sunt însă de părere că Naşterea Domnului ar fi avut loc spre sfârşitul iernii. De altfel, există unele discrepanţe între datele la care se sărbătoreşte Crăciunul: creştinii ortodocşi de rit vechi îl sărbătoresc pe 7 ianuarie, după calendarul iulian, care este decalat cu 13 zile faţă de cel oficial.

În România, există mai multe tradiţii şi obiceiuri de Crăciun, transmise din generaţie în generaţie. În satele din Oltenia, în Ajunul Crăciunului, gospodarii se trezesc dis-de-dimineaţă, aprind focul în sobă şi aţâţă jarul cu ajutorul unui vreasc, în timp ce rostesc o urare de Crăciun:  "Bună dimineaţa lui Ajun! /C-a venit într-un ceas bun /Să ne-aducă: porcii graşi şi unturoşi /Şi oamenii sănătoşi, /Vacile cu viţei, oile cu miei, scroafele cu purcei, cloştile cu pui, găinile cu ouă. La anul şi la mulţi ani!”.

Mai multe