Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil te întăresc în credinţă

8 noiembrie 2013   Spiritualitate

La 8 noiembrie, creştinii ortodocşi şi greco-catolici îi prăznuiesc pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, conducătorii cetelor îngereşti sau „cei dintâi dintre îngeri“.

Îngerii sunt fiinţe nevăzute,soli şi mesageri ai Divinităţii,care se roagă pentru păcătoşi şi îi apără pe toţi oamenii de rele şi de necazuri. Totuşi,în timpuri străvechi unii îngeri au uitat care este menirea lor şi s-au răsculat. În aceastăluptă,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil au ieşit în evidenţă prin curajul cu care l-au apărat pe Dumnezeu.

Arhanghelul Mihail îi ajuta pe bolnavi

Îngerul cu sabia în mână,cum i se mai spune,este într-o continuă luptă cu diavolul pentru a salva sufletele credincioşilor de la osânda veşnică,el veghind să nu fure cel rău sufletul unui om aflat în pragul morţii. El deţine,alături de Sfântul Petru,cheile de la poarta raiului.

Mamele sunt ocrotite de Arhanghelul Gavriil

El este îngerul vestitor. Când a venit momentul ca Dumnezeu să o anunţe pe Fecioara Maria că va sosi pe lume Domnul nostru Iisus Hristos,acesta a adus vestea cea bună. Tot el i-a înştiinţat pe Ioachim şi pe Ana că vor deveni părinţii Maicii Domnului.

Aceşti doi îngeri sunt cei care călăuzesc sufletele spre rai.

Mai multe