Sucul de sfeclă roşie creşte rezistenţa fizică
Sucul de sfeclă roşie creşte rezistenţa organismului în timpul antrenamentelor, datorită nitraţilor din compoziţia acestuia, afirmă specialiştii.
Acest lucru a fost dovedit în cadrul unui studiu efectuat recent. Voluntarii au fost împărţiţi în două grupuri:participanţii din primul grup au consumat suc de sfeclă în fiecare zi,iar cel de-al doilea grup a primit un placebo.
Rezultatele studiului arată că voluntarii care au băut suc de sfeclă s-au descurcat mai bine în timpul antrenamentului,rezistenţa organismului crescând în cazul acestora. Voluntarii care au consumat suc au alergat mult mai repede,spre deosebire de grupul placebo.
Nitraţii din compoziţia sfeclei se transformă în organism în nitriţi,compuşi care dilată vasele de sânge,îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi reduc cantitatea de oxigen necesară musculaturii în timpul exerciţiilor fizice.
Sfecla roşie conţine,de asemenea,resveratrol şi quercitină,doi antioxidanţi puternici care luptă împotriva stresului oxidativ cauzat de exerciţiile fizice.