Tu te speli pe faţă înainte de sală?

17 iunie 2015   Spiritualitate

Până acum obişnuiam să ne curăţăm tenul după o sesiune de mişcare în aer liber sau la sală de fitness. Nimeni nu vrea să-şi simtă faţa încărcată de sudoare, mai ales că odată ce porii dilataţi se umplu apar coşurile inestetice. Însă faţa trebuie să fie curată şi înainte de efort. Iată de ce!

Pieleacurată este un lucru esenţial înainte de sală,chiar dacă până acum ne spălam pe faţă doar după exerciţiile fizice.

Dermatologii spun că să ai tenul curat înainte de a susţine efort este mult mai important decât să te speli după ce ai făcut sport şi eşti transpirată.

Porii pielii se blochează

Se pare că acest obicei este cheia ritualului de îngrijire a pielii. Dacă sari peste acest simplu pas,chiar dacă eşti demachiată,poţi face pielii un deserviciu. Porii pielii se blochează şi nu lasă transpiraţia să se elimine.

„Dacă nu te speli pe faţă înainte să faci mişcare,atunci vei adăuga pielii tale,pe lângă uleiurile naturale,murdărie,reziduuri şi machiaj,după caz,şi un strat de transpiraţie“,spune dermatologul american Dennis Gross.

Specialistul adaugă că,atunci când faci sport,ai tendinţa să îţi ştergi fruntea sau faţa cu mâna sau cu prosopul,pentru a scăpa de transpiraţie.

Acest lucru poate să împingă înapoi grăsimea şi murdăria în porii dilataţi,care vor creşte în dimensiuni,afectând stratul protector de colagen.

Transpiraţia este un lucru firesc,trebuie să se întâmple,deci nu se face vinovată pentru deteriorarea pielii. Noi,însă,da,pentru că nu respectăm unele reguli elementare de igienă.

Transpiraţia este unul din acele mecanime esenţiale care ne ajută să scăpăm de toxinele acumulate în organism,deci este un lucru bun.

Cremele nu se aplică pe pielea supraîncălzită

Lucrurile se schimbă când sudoarea stă mai mult timp pe piele. Când îndepărtăm reziduurile imediat după ce am teminat şedinţa de mişcare,putem aduce beneficii pielii. De ce?

Sudoarea,care conţine apă şi sare,acţionează ca un agent de purificare pentru piele. Însă dacă stă mai mult pe ten,transpiraţia începe să producă iritaţii.

Ca să aplici cremade faţă preferată,aşteaptă după ce ai făcut mişcare ca pielea să-şi revină la temperatura normală şi să dispară roşeaţa. Altfel,rişti să blochezi porii.

De altfel,aproape toate produsele cosmetice,mai ales cremele de faţă sunt concepute pentru a fi aplicate pe pielea cu temperatura normală,fără să fie supraîncălzită.

Mai multe