Vrei un posterior bombat? Iată ce genuflexiuni să faci!

29 iunie 2015   Spiritualitate

Cine nu ştie că cele mai eficiente exerciţii pentru a tonifia muşchii fesieri sunt genuflexiunile? De la 5, 10 genuflexiuni ajungem să facem 200, 500 chiar, pentru a avea un posterior demn de invidiat pe plajă.

Ştiai însă că e bine să faci mişcări diversificate,nu doar un singur fel de genuflexiuni? Rişti să tonifici un singur fel de muşchi.

Iată câteva tipuri de exerciţii pentru posterior,pe care dacă le efectuezi câte 8 serii de câte 12,fiecare,timp de o lună,te poţi mândri cu rezultate neaşteptate!

Genuflexiuni simple

Stai în picioare,cu picioarele apropiate şi cu mâinile împreunate în dreptul pieptului. Presează palmele şi încordează tot corpul.

Fă genuflexiuni fără să desparţi picioarele şi du posteriorul cât poţi tu de în spate,astfel încât să fie paralel cu solul.

12 genuflexiuni în 3 serii sunt de ajuns pentru început,dar măreşte numărul de serii cu câte una pe zi,până ajungi să faci 8 serii.

Genuflexiuni cu piciorul înapoi

În picioare,cu corpul flexat dar încordat şi cu pumnii împreunaţi în dreptul pieptului şi paralel cu linia umerilor te ridici uşor.

Din poziţia ridicat,cu mâinile în şolduri duci un picior înapoi,îl ţii în aer câteva secunde,apoi revii în poziţie iniţială.

Repetă exerciţiul şi cu celalalt picior. Fă genuflexiunile în 3 serii de câte 12 exerciţii pe fiecare parte.

Genuflexiuni din depărtat

Stai în picioare,depărtat,astfel încât să nu se depăşească linia paralelă a umerilor. Mâinile sunt îndoite şi formează unghiuri drepte şi sunt paralel cu solul.

Din această poziţie flexezi picioarele uşor şi duci posteriorulcât mai înapoi,în timp ce încordezi abdomenul.

Muşchii abdominali nu trebuie relaxaţi sub nicio formă. Fă aceste exerciţii în 6 serii de 12 mişcări.

Genuflexiuni din lateral

În poziţie flexată,cu picioarele şi mâinile îndoite,corpul încordat,te ridici şi duci un picior în lateral,pe care-l întinzi perfect.

Revii în poziţie de început,în genuflexiune.

Fă exerciţiul în 3 serii de câte 12 mişcări pe fiecare parte şi măreşte numărul seriilor cu câte una pe zi,până ajungi la 6.

Credit foto:Studio-urile POPSUGAR.

Mai multe