Chandler din „Friends” era dependent de alcool. Nici diagnosticul de pancreatită nu l-a făcut să renunţe la băutură

13 iulie 2020   Dragoste și sex

Unul dintre îndrăgiţii actori ai sitcom-ului american „Friends”, Matthew Perry, cunoscut pentru rolul lui Chandler Bing, s-a confruntat cu o dependenţă gravă de alcool pe care, în prezent, a reuşit să o ţină sub control. Nu de puţine ori, colegii de pe platourile de filmare i-au fost alături actorului în clipele dificile prin care a trecut.

Succesul este ceea ce Matthew şi-ar fi dorit vreodată: „Când se întâmplă, este ca şi cum ai fi la Disneyland pentru o perioadă. Pentru mine, au durat aproximativ opt luni aceste emoţii, apoi mi-am dat seama că nu umplu niciun gol din viaţa mea”, a declarat acesta la un moment dat, scrie Biography.com

Dependenţa de alcool a devenit o parte a vieţii sale, iar după un accident cu skijet-ul în 1997, i s-au prescris nişte medicamente care l-au făcut să se simtă bine şi să vrea mai mult. În cele din urmă, a început pas cu pas să piardă aproximativ 20 de kilograme datorită stilului de viaţă haotic pe care îl avea. 

El a mers pentru prima dată la un centru de reabilitare în 1997, petrecând 28 de zile în Minnesota. În mai 2000, el a fost admis la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles pentru pancreatită, o inflamaţie a pancreasului cauzată de abuzul de alcool - o afecţiune care poate fi mortală.

Adicţia a fost atât de mare încât nici măcar acea spaimă nu i-a fost de folos:

„Din păcate, asta nu a fost suficient pentru a mă determina să renunţ la băutură”, a explicat el. Într-o zi, actorul a intrat cu Porsche-ul într-o casă exact în ziua în care a fost eliberat din spital. Din fericire, locuinţa era neocupată. Nu consumase alcool sau droguri, dar întregul său stil de viaţă i-a scăpat de sub control. 

A fost dus din nou la un centru de reabilitare, însă de data aceasta chiar de părinţii lui. „A fost înfricoşător. Nu voiam să mor!”, a povestit actorul. 

După două luni şi jumătate, a reapărut pe platourile de filmare. În timp ce producţia de film fusese oprită, s-a întors şi a terminat-o: „Am aflat că o viaţă fericită este posibilă fără alcool sau droguri”, a recunoscut Matthew. 

Jucând în serial între 1994 şi 2004, acest lucru a amplificat provocările de a trece iarăşi printr-o dependenţă: „Sunt o persoană care ţine destul de mult la spaţiul personal, dar am fost la o emisiune TV pe care o urmăreau 30 de milioane de oameni, aşa că oamenii ştiau despre dependenţa mea. Nu pot avea o problemă timp de 30 de ani şi să aştept să o rezolv în 28 de zile”, spunea actorul. 

În 2011, el a continuat recuperarea, propunându-şi să stea o lună departe, să-şi revină. Celebrul actor şi-a dorit să-i ajute şi pe alţii care se confruntă cu dependenţă de alcool.

El chiar şi-a transcris experienţele într-o piesă de teatru numită The End of Longing, care a debutat la Londra în 2016 şi pe care a scris-o în 10 zile. „Jack, personajul pe care îl interpretez, este cu mult mai beat decât mine”, a replicat Matthew.

„Am avut multe urcuşuri şi coborâşuri în viaţa mea. Am învăţat multe din eşecurile mele”, a spus actorul care a câştigat premiul Phoenix Rising 2015 pentru că i-a ajutat pe cei care se luptă, la rândul lor, cu dependenţa:

„Dar cel mai bun lucru despre mine este că, dacă un alcoolic vine până la mine şi mă întreabă <<Mă vei ajuta să încetez să beau?>>, eu îi voi spune <<Da, ştiu să fac asta>>”, a conchis actorul. 

FOTO Shutterstock.com 

Mai multe