Cum a fost salvat Frank Sinatra la naştere de bunica lui, după ce medicul l-a lăsat pe tejghea aproape mort

2 septembrie 2020   Dragoste și sex

Frank Sinatra s-a născut la data de 12 decembrie 1915 în Hoboken, New Jersey. Cumpăna pe care a avut-o la naştere şi norocul de a supravieţui datorită bunicii sale nu au fost decât semne că trebuia să trăiască şi să ajungă una dintre cele mai cunoscute şi iubite personalităţi a secolului XX.

Un miracol în sine, aşa ar putea fi descrisă viaţa cântăreţului încă de la naştere

Frank Sinatra avea cu puţin peste şase kilograme atunci când a apărut pe lume, în bucătăria unui apartament. Problemele au apărut atunci când medicul a fost nevoit să folosească forcepsul pentru a uşura naşterea mamei, însă acea unstensilă i-a deteriorat obrazul stâng, gâtul şi în special urechea şi timpanul. Bebeluşul nu respira şi avea o piele vânătă, dar nici mama nu era într-o stare bună de sănătate. Astfel, doctorul l-a aşezat pe tejghea, timp în care s-a ocupat de mama nou-născutului. 

Când bunica lui Frank a observat cele întâmplate, l-a luat imediat şi l-a ţinut în apă rece preţ de câteva momente, apoi l-a plesnit uşor pe spate până ce bebeluşul a început să respire din nou. Dacă bunica lui nu ar fi fost prezentă la acea vreme, cu siguranţă lumea filmului şi a muzicii ar fi fost mai săracă. De-a lungul timpului, Frank Sinatra a conştientizat mai bine ceea ce s-a întâmplat cu el atunci, dovadă că a spus, într-un mod dezamăgitor la un moment dat, că i s-a acordat atenţie mamei sale mai mult, lăsându-l pe el deoparte şi crezând că nu va supravieţui. Deşi trebuia să primească numele după tatăl său, Martin, preotul care l-a botezat l-a strigat din neatenţie după numele naşului bebeluşului, Frank. Aşa i-a rămas numele, sortit până la urmă succesului. Din cauza rănilor provocate de forceps, Frank a rămas cu semne, iar în adolescenţă i s-a pus porecla „Cicatrici”. 

Ultimele cuvinte 

După ce a suferit un infarct, Sinatra a murit la vârsta de 82 de ani, în 1998, fiindu-i alături soţia sa la un spital din Los Angeles. Şi-a trăit ultimii ani într-o stare de sănătate precară, afectat de probleme cardiace şi de respiraţie, hipertensiune arterială, pneumonie, cancer de vezică şi demenţă. Ultimele sale cuvinte pe care i le-a spus soţiei au fost „Mă sting”. La înmormântare, prietenii şi familia i-au pus mai multe lucruri preferate în sicriu, inclusiv un pachet de bomboane cu aromă de cireşe, bomboane de ciocolată, câteva jucării, un biscuit de câine, o sticlă de Jack Daniel şi un pachet de ţigări Camel, plus o brichetă.

Ce a lăsat omenirii 

FOTO Facebook Frank Sinatra (fan page) 

Mai multe