Legi ciudate, recorduri şi frica de sărut. Soldaţii francezi i-au inspirat pe americani să schimbe stilul de a-şi săruta iubitele

9 iunie 2021   Dragoste și sex

Celebrul sărut francez a fost descris de analistul comportamental Jaqueline Moreno drept „pasional, profund, amoros, gest care determină iubiţii să-şi atingă cu limba buzele şi interiorul gurii‟. Se referea la reacţia soldaţilor britanici şi americani, întorşi acasă, la iubite, din Primul Război Mondial, după ce văzuseră afecţiunea camarazilor francezi faţă de partenerelor lor.

Se pot scrie multe pe subiect, de la cel mai lung sărut până la filemafobie, frica de sărut. Să le luăm pe rând. În anul 2013, pe parcursul a trei zile, un cuplu thailandez a dus la înfăptuirea unui sărut lung de 58 de ore, 35 de minute şi 58 de secunde. Ekkachai Tiranarat şi Laksana Tiranarat, din Pattaya, Thailanda, au început să se sărute pe 12 februarie şi nu s-au mai oprit decât de Ziua Îndrăgostiţilor, pe 14 februarie 2013. Gestul de afecţiune a fost înregistrat de „Guinness World Records‟.

Cel mai lung sărut de cinema

Mai scurt ca durată, dar cu public mult mai însemnat, a fost sărutul de trei minute şi 24 de secunde, dintre două femei, personaje în filmul „Elena Undone‟, lansat în 2010. Performanţa lor a doborât recordul stabilit anterior, în 1941, cu prilejul filmului „You are in the Army Now‟ – „Bun venit la regiment!‟, care a durat trei minute şi şase secunde.

Legi ciudate despre sărut

Poliţia are dreptul să amendeze bărbaţii din statele Iowa şi Indiana, SUA, dacă poartă mustaţă şi sărută femei în public. O altă lege stranie este legată de bărbaţii din Colorado, care pot fi pedepsiţi dacă sărută femei în timp ce acestea dorm sau dacă nu le sărută deloc în ziua de duminică. În Florida, nu este un lucru tocmai în regulă, dacă eşti bărbat şi vrei să săruţi sânii soţiei.

Frica de sărut este reală

Teama de a săruta este o fobie declarată, cunoscută sub numele de filemafobie („filema‟, termen grecesc pentru verbul „a săruta‟). Frica aceasta este cel mai frecvent întâlnită în rândul tinerilor, cu sau fără experienţă, dar chiar şi la adulţii de diferite vârste. Pentru frica de sărut s-ar putea să fie naş următoarea informaţie, provenită de la oamenii de ştiinţă: cele 80 de milioane de bacterii schimbate în timpul sărutului ar putea ajuta, de fapt, la stimularea sistemului imunitar. Şi flora bacteriană aduce beneficii şi pentru dinţi.

@shutterstock

Mai multe