Persoanele care poartă ochelari, mai protejate de COVID-19? Ce arată un studiu recent

23 februarie 2021   Dragoste și sex

Oamenii care poartă ochelari au un risc de până la trei ori mai mic de a se infecta cu COVID-19, este concluzia unui studiu recent efectuat de cercetătorii indieni.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au monitorizat 304 de persoane (223 de bărbaţi şi 81 de femei) spitalizate timp de două săptămâni. Specialiştii au constatat că oamenii care poartă ochelari au un risc de până la trei ori mai mic de a se infecta cu COVID-19, motivul principal fiind faptul că se freacă mai puţin la ochi şi, în general, îşi ating mai puţin ochii.

„Virusul de transmite prin atingerea feţei, a nasului, a gurii, dar şi a ochilor”, explică Amit Kumar Saxena, unul dintre cercetători.

„Prin purtarea măştii, se reduce mult riscul de a atinge nasul şi gura. Dar masca nu protejează ochii. Frecarea ochilor cu mâinile contaminate reprezintă o cale rapidă de infecţie cu acest virus”, completează Amit Kumar Saxena.

Nu este prima dată când cercetătorii au studiat legătura dintre purtarea ochelarilor şi riscul de a contracta noul coronavirus. La începutul anului 2020, oamenii de ştiinţă chinezi au ajuns la aceeaşi concluzie – că ochelarii oferă protecţie - după ce au analizat 276 de pacienţi internaţi la un spital din Suizhou.         

Mai multe