Cinci lucruri care te vor ajuta să-ţi păstrezi relaţia fericită

9 august 2018   Relații de cuplu

La începutul relaţiei ne lăsăm purtaţi de val şi totul pare minunat. Însă atunci când fluturii din stomac dispar, e posibil să descoperim lucruri pe care nu le-am văzut până atunci. Iar când intervine  şi monotonia, flacăra iubirii pare din ce în ce mai greu de reaprins.

Potrivit studiilor, printre motivele care duc la separare sau divorţ se numără şi lipsa efortului de a face relaţia să funcţioneze sau lipsa aprecierii pentru partener.

“Cuplurile se lovesc de rutină. Căsnicia devine mai degrabă obişnuinţă şi nu o aventură în doi, aşa cum ar trebui. Este uşor să te complaci într-o anumită situaţie. Acesta este momentul când renunţăm să ne mai dăm silinţa şi ne luăm partenerul ca atare - doi factori care duc la separare", susţin cercetătorii.

Există câteva modalităţi simple care te vor ajuta să îţi păsterzi relaţia fericită.

1. Reînvie pasiunea

Sunt perioade când stresul ne invadează viaţa şi uităm de partener sau de noi. Iar viaţa sexuală ocupă un loc din ce în ce mai jos în priorităţile noastre. Nu ar trebui sa lasi nici un motiv să anuleze plăcerea unei partide de sex. Aşa că scoate la lumină lenjeria aceea specială, de care ai uitat, şi oferă-i partenerului un moment de neuitat.

2. Începeţi noi activităţi şi obiceiuri

Fie că e vorba despre o activitate pe care amândoi doriţi să o încercaţi, un domeniu de care sunteţi interesaţi sau o destinaţie pe care să o vizitaţi, este prilejiul ideal pentru care să investiţi timp. Noile obiceiuri pe care vi le impuneţi au rolul de a vă seta priorităţile, dar îţi va arăta faptul că amândoi vă interesaţi de viitorul pe care vi-l doriţi împreună.

3. Surprinde-l cu lucruri mici

Din când în când, surprinde-l cu lucruri mici. În loc să trânteşti uşa dimineaţa, lasă-i partenerului un mesaj drăguţ, întampină-l cu un zâmbet larg când vine acasă, ieşiţi în oraş şi veniţi din locuri diferite. Acestea sunt doar câteva obiceiuri mărunte care vor aduce un aer de prospeţime şi de noutate în relaţie.

4. Ieşi din zona de confort

Dacă vrei să ai parte de o relaţie sănătoasă, în care să comunici deschis cu partenerul. Acest lucru înseamnă să-i spui lucrurile care te deranjează, să-i spui cum te simţi şi să încercaţi lucruri care nu se află în zona voastră de confort. Totodată, încearcă să vezi viaţa şi relatia voastră prin ochii lui. Contorizează ce a facut celalalt pentru tine şi compară cu ce ai facut tu pentru el. Concentrează-te pe ce poţi să-i oferi.

5. Fii ca la început

Aminteşte-ţi ce atitudine şi comportament aveai la începutul relaţiei. Cel mai probabil că erai bucuroasă să faci orice îţi cerea partenerul. Dacă lucrurile s-au schimbat între timp, reamintiţi-vă cum era la începutul relaţiei şi încearcă să ai aceeaşi atitudine binevoitoare. . Este important să faceţi o echipă în orice, chiarşi în ceea ce priveşte activităţile casei, chiar dacă nu sunt cele mai interesante. Oricare ar fi sarcina pe care o faceţi, obiectivul este să lucraţi împreună.

Sursă: inimafericită.ro / elle.ro

Sursă foto: pixabay.com

Mai multe