Cum «repari» libidoul afectat de alergiile sezoniere
Ca în fiecare an, primăvara apar cu forţe proaspete şi alergiile. Pe lângă problema rafalelor de strănut, a mâncărimilor şi a ochilor roşii, alergiile „rezolvă“ şi cheful de sex. Iată ce poţi face!
Deseori,medicamentele când tratează anumite afecţiuni,dau reacţii adverse în alte părţi ale corpului. Spre exemplu,antidepresivele pot duce la ejaculare precoce,iar bulinele pentru tensiune şi spray-urile sau pastilele care combat alergiile scad dramatic libidoul.
Ai descoperit de curând că suferi de rinită alergică şi eşti pe punctul de a lua antihistaminice? Chiar dacă medicul specialist îţi garantează efectele pozitive în tratarea alergiei,trebuie să ştii că viaţa ta sexualăva fi afectată.
Pastilele pentru alergii usucă vaginul
Antihistaminicele acţionează,în mare,prin uscarea mucusului din corp. Când vine vorba despre ameliorarea congestiei nazale,efectul antihistaminicelor este unul deosebit şi dorit. Nu acelaşi lucru se poate spune despre lichidul care lubrefiază vaginul.
„Căptuşit cu celule producătoare de mucus,vaginul are de suferit,fiindu-i greu să se menţină umed,dacă pastilele îl tot usucă“,spune specialistul Lauren Streicher. Din păcate,aceste medicamente cauzează şi oboseală,un alt efect advers care duce la scăderea libidoului.
Aşa poţi recâştiga pofta de sex
Există şi o veste bună:nu trebuie să alegi între cascadele de strănut cu mâncărimi şi acţiunea din aşternuturi. Sunt câteva trucuri care inhibă simptomele alergiilor:
-la prânz,concentraţia de poleneste mai mare în aer. Pe cât posibil ieşi afară dimineaţa sau spre seară;
-ploaia risipeşte polenul,rămânând o cantitate mai mică în aer. Acest lucru poate să reducă din intensitatea simptomelor care însoşesc rinita alergică;
-E bine să-ţi speli părul cât mai des:polenul se strânge în păr. Ţine-l în coadă,dacă ieşi afară mai ales la orele prânzului;
-Evită zonele cu fum de ţigară sau cu detergenţi şi parfumuri. Aceştia sunt alergeni care pot agrava simptomele rinitei;
-Când nu bate vântul,aeriseşte bine camerele casei;
-În maşină utilizează filtru pentru polen şi alţi alergeni prezenţi în aer;
-Poţi lua suplimente cu extract de brusture. Trei capsule pe zi pot atenua considerabil efectele neplăcute ale rinitei;
-Întreabă medicul despre noile generaţii de antihistaminice. Acestea au fost studiate şi cauzează mai puţine reacţii advserse,precum scăderea libidoului;
-Foloseşte lubrifiant,dacă nu poţi renunţa la pastilele recomandate de medic,cu care te-ai obişnuit,şi care dau rezultate în cazul tău. Alege,însă,un lubrefiant de calitate,dacă se poate prescris de specialist.