De ce se întorcea J.F. Kennedy întotdeauna la soţie, în ciuda infidelităţilor lui. Nu copiii îi ţineau împreună!

1 septembrie 2021   Relații de cuplu

Viaţa preşedintelui american John F. Kennedy s-a încheiat brusc şi prematur în momentul în care a fost împuşcat mortal, în 1963, chiar în faţa soţiei lui, Jackie Kennedy. Povestea lor de iubire a ţinut prima pagină a ziarelor ani la rând, iar finalul ei tragic a rămas în istorie pentru totdeauna. Însă cum s-au cunoscut cei doi foşti soţi şi, mai ales, ce i-a ţinut împreună până la final?

Înainte de-a fi o Kennedy sau Prima Doamnă a Statelor Unite, Jacqueline Bouvier era jurnalist la Washington Times-Herald. La acea vreme, J.F. Kennedy era un tânăr politician, care făcea parte din Congresul american şi avea mari ambiţii profesionale.

Kennedy şi Bouvier s-au întâlnit la o petrecere în 1952, oraganizată de Charles Bartlett, un coleg de-ai lui Jackie, care-şi propusese să le facă cunoştinţă celor doi. „Fratele meu s-a îndrăgostit pe loc de ea”, a precizat fratele mai mic al lui John, Ted Kennedy, conform celor publicate în cartea  America's Queen: The Life of Jacqueline Kennedy Onassis, scrisă de Sarah Bradford.

JFK a perceput-o pe tânăra jurnalistă ca pe o provocare, iar el adora provocările, în timp ce Jackie ştia că politicianul fustangiu îi va zdrobi inima, însă a considerat că el ar merita toată suferinţa pe care ar îndura-o. Într-un final, amândoi au avut dreptate.

La numai câteva luni după prima lor întâlnire, JFK şi Jackie au devenit un cuplu şi, în vara lui 1953, s-au logodit. Se potriveau de minune, amândoi fiind inteligenţi şi educaţi, lucru care a facilitat căsnicia lor. S-au căsătorit în dimineaţa de 12 septembrie 1953, în Newport, Rhode Island. Însă mariajul lor n-a fost deloc unul ideal... Cu toate astea, n-au divorţat niciodată.

Jackie a renunţat la carieră de dragul soţului şi a adus-o pe lume pe Caroline în 1957, după ce trecuse deja printr-un avort spontan şi naşterea unui copil mort. În ciuda greutăţilor întâmpinate, a rămas devotată soţului şi maternităţii.

„Eşti un soţ atât de atipic”, îi spunea ea lui într-o scrisoare din 1957 sau 1958. „Aşa că nu trebuie să te surprindă faptul că ai o soţie atipică...”, a continuat Jackie.

Adevărul e că statusul atins de John, când a devenit preşedintele ţării, a avut un impact major asupra mariajului lor. La fel şi infidelităţile lui nenumărate.

În 1960, John a candidat la preşedinţie şi, la nici un an mai târziu, el cu Jackie şi cei doi copii ai lor, Caroline şi John Jr., s-au mutat la Casa Albă. Pe timpul mandatului său, JFK a avut numeroase aventuri, cea mai răsunătoare dintre ele fiind cu diva hollywoodiană Marilyn Monroe.

Prima Doamnă era la curent cu relaţiile extraconjugale ale soţului, dar a preferat să nu le dea o importanţă prea mare şi să ce concentreze pe rolul pe care-l avea ea în societate şi-n familie ei, care se extinsese cu încă un membru – Patrick.

„Viaţa e prea scurtă ca să-mi fac griji în privinţa lui Marilyn Monroe”, obişnuia să spună Jackie, care şi-a continuat misiunea alături de preşedinte şi familia lor. În timp ce publicul o adora pe Prima Doamnă pentru atuurile ei evidente, John o iubea şi el în stilul său propriu şi personal.

“Mariajul lor era... aşa cum era el. Într-un final, Jack se întorcea întotdeauna la Jackie şi la asta se reducea tot. Se iubeau reciproc în ciuda a tot şi toate. Ea nu încerca să-l schimbe şi el adora chestia asta”, a dezvăluit un apropiat de-ai fostei familii prezidenţiale pentru revista People.

Soţii Kennedy nu au pretins niciodată că aveau căsnicia perfectă şi ar fi fost interesant de văzut ce s-ar fi întâmplat cu ei dacă fostul preşedinte american n-ar fi fost asasinat pe 22 noiembrie 1963 chiar în maşina în care circula cu soţia lui.

Foto - Profimedia

Mai multe