Dovadă de iubire! Pe vremuri, la finalul lunii februarie, femeile îşi cereau partenerii în căsătorie

14 februarie 2022   Relații de cuplu

Februarie este o lună specială din mai multe puncte de vedere. Pe lângă faptul că în această perioadă sărbătorim iubirea, mai mult ca oricând, această lună este mai scurtă decât celelalte. În trecut, pe data de 29 februarie, se întâmplau o mulţime de lucruri interesante. Iată o parte dintre ele!

În ani bisecţi, luna februarie are 29 de zile, iar în ceilalţi, doar 28. În trecut, în ziua de 29 februarie, femeile aveau o sarcină importantă de făcut - îşi cereau partenerii în căsătorie. De unde provine acest obicei?

Într-o piesă britanică de teatru s-a glumit că femeile ar trebui să îşi schimbe rochiile cu pantaloni şi să se comporte ca bărbaţii. Piesa era, de fapt, o satiră pentru luna februarie, însă, în final, a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru mai multe femei. În anii 1700, reprezentantele sexului frumos se foloseau de această zi, pentru a-şi cere partenerii în căsătorie. Chiar şi astăzi, în Marea Britanie, unii comercianţi oferă, o dată la patru ani, pachete speciale pentru femeile care îşi doresc să respecte această tradiţie.

Bărbatul care s-a născut şi a murit pe 29 februarie. În anii 1800, James Milne Wilson, născut în Marea Britanie, cel care a devenit mai târziu, premier al Tasmaniei, s-a născut într-o zi bisectă şi a murit într-o zi bisectă. Wilson s-a născut pe 29 februarie, 1812 şi a murit pe 29 februarie, 1880.

29 februarie are o băutură specială! Şi se numeşte „Cocktailul zilei bisecte‟. Această băutură a fost inventată de către barmanul Harry Craddock, în 1928. Cocktailul conţine: lămâie, gin, vermut şi lichior.

O persoană care se naşte pe 29 februarie se numeşte „copil de an bisect‟. În Regatul Unit şi Hong Kong, atunci când o perioadă se naşte pe 29 februarie, sărbătoreşte pe 1 martie, iar în Noua Zeelandă, persoanele născute pe 29, sărbătoresc pe 28 februarie.

Sursă foto: Shutterstock

Mai multe