Fraze care distrug orice relaţie fericită

10 octombrie 2017   Relații de cuplu

Cuvintele pe care le spunem spunem persoanei iubite în anumite momente pot afecta relaţia, făcând convieţuirea împreună din ce în ce mai dificilă. Dacă şi voi treceţi prin aceeaşi situaţie, poate că trebuie să luaţi o decizie!

Iată care sunt cele mai frecvente fraze pe care partenerii regretă că le-au spus:

Fraze care afectează sentimentele partenerului/partenerei

Când rosteşti propoziţii ca ”Nu mai fi atât de obsedat de muncă!” sau ”Oh, chiar nu are sens!” ori ”De ce îngrijorezi atât de mult!”, tu nu îl consolezi pe partener/parteneră. În schimb, îi devalorizezi sentimentele.

Fraze care arată indiferenţă

Dacă unul sau ambii parteneri şi-au pierdut interesul faţă de celălalt, înseamnă că trebuie să luaţi o decizie. Nu trebuie să vă răniţi prin cuvinte despre diferenţele dintre voi. Ascultăţi inima, apoi discută cu paretnerul tău despre această problemă.

Fraze prin care compari

Nu îţi compara niciodată partenerul cu soţii prietenelor tale  sau cu alţi membrii din familie. În loc să îi oferi pe cineva ca exemplu, mai bine încearcă să îţi dai seama care sunt lucrurile bune şi care sunt trăsăturile cu care el te-a cucerit.

Fraze prin care generalizezi

Încearcă să eviţi să foloseşti în fraze termeni prin care generalizezi ca ”întotdeauna”, ”niciodată” şi ”mereu”. Folosind aceste cuvinte, îl învinovăţeşti pe partener pentru problemele cu care vă confruntaţi astăzi, mâine şi poimâine. Este mai bine să discutaţi şi să găsiţi o soluţie împreună. Vorbiţi despre sentimentele voastre.

Fraze prin care îl ameninţi că îl părăseşti

”Vreau divorţul”. ”Vreau să plec de lângă tine”. ”Mă întorc la mama mea”. Dacă nu ai un bun argument prin care să îţi susţii dorinţa de divorţ, nu rosti niciodată aceste fraze. În primul rând, ele trebuie evitate în general, mai ales când inima nu sunt de aceeaşi părere cu raţionalul.  În al doilea rând, nu vei reuşi să-l manipulezi pe partener.

Fraze prin care îi spui că regreţi faptul că te-ai căsătorit cu el

Spunându-i că regreţi că te-ai căsătorit cu el este cel mai urât lucru. Cu siguranţă ai avut multe motive să spui ”da” când ţi-a propus să vă căsătoriţi. Această frază are un impact major asupra lui, cât şi asupra ta. Mai bine întrebaţi-vă ce s-a întâmplat de s-a ajuns la această situaţie. Unde a dispărut armonia din relaţia voastră? Găsiţi un răspuns la aceste întrebări, apoi luaţi o decizie.

Mai multe