Mitul dormitului în camere separate

28 ianuarie 2017   Relații de cuplu

Îţi poţi imagina cum e să dormi într-o cameră separată de cea a partenerului tău? Aceasta este o idee care ne surprinde, dar, dacă este analizată în profunzime, nu pare a fi atât de lipsită de sens.

Există vreun beneficiu dacă soţul sau soţia aleg să doarmă în camere separate? Aceasta poate fi o soluţie pentru rezolvarea problemelor de cuplu,dar nu numai.  

Ce se întâmplă dacă se doarme în camere separate?

Dormitul în camere separate vrea să însemne că ceva nu este corect,că există o problemă în relaţie sau că,probabil,nu-ţi mai iubeşti partenerul la fel de mult ca la început. Din anumite motive,nu crezi că e lucrul cel mai corect,chiar dacă simţi că trebuie să faci asta.

Citeşte şi:5 schimbări inevitabile în relaţia de cuplu

Mitul dormit în camere separate.

Dormitul în camere separate,nu înseamnă neapărat că relaţia nu merge bine sau că nu iubeşti partenerulla fel de mult ca înainte. Este adevărat că,uneori,poate însemna acest lucru,dar se crede că acest lucru se întâmplă întotdeauna pentru că suntem obişnuiţi să facem contrariul.Când un cuplu trăieşte împreună de mai mulţi ani,fiecare partener începe să se întrebe ce s-a schimbat între ei,deoarece a dispărut pasiunea în relaţia lor şi totul a devenit un fel de rutină. Răspunsul se află în modul în care se acţionează. Este normal ca partenerul să aibă nevoie de mai mult spaţiu mai devreme sau mai târziu. De asemenea,dormitul în camere separate,permite fiecărui partener să aibă propriul lui spaţiu intim.

Deci,ce este atât de neobişnuit să dormi în camere separate?

Gândeşte-te la cât de multe beneficii te poţi bucura dacă dormi într-o cameră separată de a partenerului tău:dacă ai obiceiul de a citi sau de a lucra până mai târziu,o poţi face. Nu trebuie să stai cu grijă că-l deranjezi atunci când aprinzi lumina sau când vrei să mergi la culcare.

Vezi şi:5 fraze de evitat în cearta de cuplu!

  

Dormitul separat te face să-l doreşti mai mult pe partener.

Chiar dacă nu-ţi vine să crezi,distanţarea poate duce la creşterea dorinţei de a-l avea pe soţ sau soţie alături. Pentru că,distanţa este un lucru pozitiv.

Sursă+credit foto:steptohealth.com

Mai multe