Punctul G există cu adevărat? Şi dacă da, atunci cum îl găseşti?
Existenţa punctului G este probabil una dintre cele mai controversate dezbateri. Controversa a apărut, deoarece nu există un consens cu privire la ceea ce este punctul G. În timp ce unele femei susţin că au atins climaxul prin atingerea acestui punct, altele nu cred în existenţa acestuia.
Despre punctul G se ştie că este o zonă erogenă a vaginului care, atunci când este stimulată, poate conduce la excitare sexuală puternică şi la orgasm. Deşi conceptul de orgasm vaginal există încă din secolul al XVII-lea, termenul de punct G a fost inventat în jurul anului 1980. A fost denumit după un ginecolog german, pe nume Ernst Grafenberg, ale cărui cercetări din anii `40 au documentat această regiune sensibilă a femeilor.
Ce ar putea fi punctul G
Există o mulţime de dezbateri în domeniul cercetării cu privire la ceea ce este punctul G şi cum poate conduce stimularea acestuia la un orgasm. Cercetătorii sunt de părere că este situat în zona în care se întâlnesc clitorisul, uretra şi vaginul. În acea regiune a corpului, există mai multe structuri care ar putea produce senzaţii plăcute atunci când sunt stimulate.
Punctul G ar putea reflecta stimularea unei singure structuri sau a mai multor structuri simultan. Două structuri, în special, au fost puternic dezbătute prostata feminină şi clitorisul. Despre prostata feminină se ştie că este ca o pernă de ţesut care înconjoară uretra. Zona este traversată de o reţea de nervi, ceea ce poate explica sensibilitatea acestia atunci când este stimulată.
Pe de altă parte, clitorisul este vizibil, dar se extinde mult dincolo de ceea ce se poate vedea la exterior. În afară de locul în care uretra şi vaginul se întâlnesc, clitorisul înconjoară oarecum uretra. Stimularea punctului G poate excita de fapt porţiunea internă a clitorisului.
Unde se presupune că s-ar afla
Ginecologul Ernst Grafenberg explica despre punctul G că se află pe peretele anterior al vaginului, la circa 8 cm deasupra deschiderii spre vagin. Dacă este stimulat, ţesutul care înconjoară uretra va începe să se umfle, iar această zonă care se umflă este punctul G.
La început, la atingerea acelei regiuni, este posibil ca femeia să aibă senzaţia de urinare, care, după câteva secunde, se poate transforma într-o senzaţie plăcută. Cu toate acestea, pentru unele femei, această stimulare rămâne incomodă, indiferent de cât timp durează stimularea.
Există în realitate?
Răspunsul este greu de dat, pentru că depinde de percepţia pe care o are fiecare femeie asupra punctul G. Nu li se pare tuturor femeilor plăcută stimularea punctului G.
Complexitatea sexualităţii umane şi a organelor reproductive feminine indică faptul că femeile pot atinge orgasmul în mai multe moduri. De aceea, un orgasm la o femeie nu este la fel cu un orgasm la oricare alta. Este o experienţă unică. Apoi, doar pentru că o femeie nu poate fi excitată prin atingerea punctul G nu înseamnă că are o disfuncţie sexuală.
Ca fiinţe umane, toţi suntem uşor diferiţi din punct de vedere anatomic şi fiziologic, deci nicio femeie nu este anormală dacă nu poate găsi punctul G. Excitaţia sexuală, dorinţa şi plăcerea sunt individuale.
FOTO: Shutterstock