Sex arzător - de ce e super periculos să faci sex pe caniculă

1 iulie 2016   Relații de cuplu

În sezonul estival se aprind toate simţurile, iar adrenalina şi pasiunea ajung la cote maxime în noţile de vară, caniculare. Fie că alegi plaja, camera de cazare, cabina de duş ori cine ştie ce locuri alegi pentru îndeplinirea fanteziilor, ai grijă că e super periculos să faci sex pe caniculă!

Nu o spunem noi,ci o arată statisticile cu cazuri medicale de boli cu transmitere sexuală,de exemplu. Chiar dacă nu sună deloc sexi,sunt câteva motive bine întemeiate care ar trebui să te facă să te gândeşti mai bine când vine vorba despre sexul pe caniculă. Iată ce ar trebui să iei în considerare!

Prezervativ+apă=pericol de sarcină nedorită

Nu vrem să aruncăm cu apă rece peste fanteziile tale,dar gândeşte-te un pic. Prezervativele sunt compatibile cu lubrefianţii care conţin apă,însă acestea nu ar trebui cufundate complet în apă. Companiile de prezervative nu-şi testează în acest fel produsele,aşa că nu ştiu ce se întâmplă în această situaţie.

Prin urmare,nu se ştie dacă acestea mai au efect de protecţie în apă. Şi aici ne referim la piscine,cabine de duş şi alte spaţii cu apă. Mai mult decât atât,prezervativulîn apă are şanse mari să alunece şi să reducă la zero protecţia.

Soare+nisip=bacterii

Eşti într-o relaţie de lungă durată,nu sunt probleme cu bolile cu transmitere sexuală şi foloseşti alt mijloc de contracepţie în afară de prezervative. Cu toate acestea,e bine să eviţi să faci sex în apă,în piscine,în jacuzzi ori pe plajă,pentru că te poţi molipsi cu o boală ruşinoasă,care te va însoţi pe viaţă.

Un studiu publicat în toamna anului trecut,efectuat de experţii de la Universitatea de Stat din Oregon,SUA,a scos la iveală că vara se înregistrează cele mai multe cazuri de infecţii bacteriene,transmise pe cale sexuală.

BTS cuprinde un număr de peste 20 de boli venerice,care le pot afecta atât pe femei,dar cu care pot fi infectaţi şi bărbaţii. Bolile infecţioase se transmit prin raport sexual neprotejat,prin contact vaginal,anal,dar şi oral.

Vara se înmulţesc cazurile de BTS,pentru că bacteriile se dezvoltă mai bine şi se înmulţesc la temperaturi ridicate,cum ar fi în zilele caniculare.Cei mai mulţi tineri,dar şi adulţi recunosc că prezervativul este o metodă contraceptivă eficientă în cazul bolilor cu transmitere sexuală,nu doar a sarcinilor nedorite.

Cu toate acestea,în timpul sezonului estival numărul bolilor infecţioase creşte îngrijorător. Cele mai frecvente sunt:candidoza,HPV,chlamidia,condiloamele,vaginoza,tricomonaza,sifilisul,negii genitali.

Statisticile arată că cel puţin 30% din cei infectaţi nu ştiu că au o boală venerică,deoarece aceasta se instalează fără simptome. Iar riscul ca persoana respectivă să infecteze şi pe alţii este foarte mare.

Mai mult,în urma cercetărilor,91% din plajele cu nisip prezintă un nivel mare de bacterii tip enterococci. Acestea sunt responsabile pentru apariţia infecţiilor urinare,a endocarditelor,diverticulitelor şi meningitelor.

În continuare,studiile pezintă şi un procent îngrijorător de 62% de bacterii E.coli,care se găsesc pe suprafaţa plajelor şi în apă. Aceast tip de bacterie poate cauza erupţii cutanate şi infecţii ale urechilor la înotători.

Mai multe