Sexul de împăcare nu este benefic pentru cuplu

13 februarie 2013   Relații de cuplu

Deşi părerea populară despre "sexul de împăcare" este că e o activitate benefică pentru cuplu, un psiholog american a demontat această teorie. El consideră că efectele dragostei după ceartă sunt asemănătoare cu cele ale cocainei.

Dragostea după ceartă nu rezolvă şi disputa de la care a plecat totul. Din contră,“intăreşte cearta şi drama emoţională”,potrivit psihologului Seth Meyers.

Teoria controversată contrazice părerea generală a societăţii,care priveşte în general sexul de împăcare ca pe o activitate care opreşte sentimentele negative dintr-o relaţie,

Când cuplurile "împart emoţii negative puternice",sexul de împăcare oferă o alternativă rapidă şi uşoară de a schimba direcţia.

"Îşi doresc să schimbe vitezele şi să ajungă la celălalt capăt al sentimentelor. Să simtă emoţia de împăcare. Nu e atât de diferit ca un dependent de droguri care are nevoie de cocaină",a explicat doctorul.

După o ceartă este indicat ca partenerii de cuplu să îşi rezolve mai întâi problemele cu care se confruntă,să ajungă la un numitor comun şi apoi să îşi ofere reciproc marea recompensă.

Mai multe