Studiu: Factorul care poate decide cât de fericit vei fi sau nu în căsnicie

3 februarie 2022   Relații de cuplu

În ultimii ani, rata divorţurilor a crescut semnificativ. Pentru că despărţirile reprezintă un subiect de interes, specialiştii au vrut să afle care sunt cauzele care duc la separare, dar şi ce poate contribui la fericirea relaţiei, pe termen lung.

Începând cu 1970, divorţurile s-au înmulţit, la nivel global. Unii spun că situaţia financiară, diferenţa de vârstă dintre parteneri sau nivelul de educaţie sunt factori care contribuie la despărţire, însă potrivit unui nou studiu, genele au o legătură semnificativă.

Cercetătorii de la Universitatea din Arkansas au studiat 71 de cupluri căsătorite şi le-au cerut să completeze periodic sondaje despre relaţia lor, la fiecare 4 luni, timp de 3 ani. Între timp, specialiştii au recoltat probe ADN şi au aflat mai multe şi despre familiile cuplurilor.

Interesant este că oamenii de ştiinţă, care au efectuat studiul, au descoperit că genetica ar putea fi responsabilă pentru succesul căsătoriei. Potrivit rezultatelor, peroanele care au avut „gena căsătoriei fericite‟ au raportat că au o relaţie mai fericită alături de partenerii actuali. Ce înseamnă acest lucru?

Cei care au în familie modelul „căsniciei fericite‟ au mai multă încredere în partenerul lor, îl iartă mai uşor şi sunt, în general, mai mulţumiţi de căsnicia lor, decât cei care nu au avut în familie modelul căsniciei fericite.

Sursă foto: Shutterstock 

Mai multe