Vrei mai multă pasiune în dormitor? Consumă aceste alimente afrodiziace!

22 februarie 2022   Relații de cuplu

Anumite alimente au proprietăţi care stimulează centrii plăcerii în creierul uman, iar acest lucru este cunoscut de secole întregi. Şi cine nu-şi doreşte reaprinderea flăcării în dormitor?

Natura este un izvor nesecat de alimente care ne sunt benefice siluetei, prospeţimii pielii, dar ne pot face şi să ne simţim bine. Fie că îmbunătăţesc circulaţia sângelui sau ne conferă o energie uimitoare, afrodiziacele trebuie să facă parte din meniul nostru măcar ocazional.  

Rodia

Unii sunt de părere că fructul interzis din Biblie nu era un măr, ci rodia. Termenul “afrodiziac” provine de la Zeiţa Iubirii, Afrodita, care este cunoscută în mitologia grecească drept cea care a plantat prima rodie. Datorită numărului mare de seminţe, rodia a fost asociată cu fertilitatea şi abundenţa şi este simbolul romantismului în tot felul de sonate şi volume scrise de-a lungul timpului.

În urma unui studiu realizat în 2011, la Universitatea Regina Margaret din Edinburgh, s-a ajuns la concluzia că un consum zilnic de suc de rodie poate scădea nivelul cortisolului, lucru care creşte nivelul testosteronului atât la bărbaţi, cât şi la femei. Iar un nivel ridicat de testosteron duce la o dorinţă sexuală crescută.  

Cafeaua

În timp ce nimeni nu se gândeşte la cafea ca la un afrodiziac, ei bine, trebuie să recunoaştem cu toţii că ne dă un plus de energie care poate fi folosit cu brio… şi între aşternuturi. Adevărul e că nimeni nu poate rezista aromei cafelei proaspăt măcinate, nu-i aşa? Se pare că mirosul cafelei stârneşte libidoul la femei, conform unui studiu realizat de Mindlab International Laboratory din Sussex, Marea Britanie.

Cafeaua ne creşte ritmul inimii şi circulaţia sângelui, în timp ce alcaloizii conţinuţi ne ajută la menţinerea unui act sexual la cote absolut satisfăcătoare. În plus, ne face fericiţi datorită dopaminei care este eliberată în organismul nostru când savurăm o cafea bună dimineaţa.  

Căpşunile

Sub forma inimii, aceste fructe erau cândva considerate simbolul lui Venus, Zeiţa romană a Iubirii. La un moment dat, în Grecia antică, căpşunile erau interzise tocmai pentru că se considera că aveau o putere formidabilă asupra oamenilor. Nu au puteri magice, evident, însă căpşunile conţin antioxidanţi şi fitonutrienţi care ajută la reducerea inflamaţiilor de la nivelul încheieturilor şi ne dau o senzaţie de bine care poate fi preludiul unei partide de amor plin de pasiune, de ce nu?!

Un asemenea desert, tăvălit în ciocolată şi servit împreună cu partenerul, nu poate fi decât o reală plăcere. Iar ce urmează după asemenea festin… rămâne după uşile închise ale dormitorului vostru!

Mierea

Se pare că reputaţia romantică a mierii provine de la un obicei antic, care prevedea ca perechile proaspăt căsătorite să consume o băutură fermentată şi îndulcită cu miere înainte ca luna nouă să se ivească pe cer. Hipocrate a descris şi el mierea ca fiind alimentul care redă consumatorului vigoarea sexuală.

Iar francezii credeau, pe vremuri, că până şi înţepătura de albină este benefică celui înţepat, fiind o mică injecţie de afrodiziac pur. Cert e că mierea conţine bor, responsabil cu reglarea nivelului hormonilor, şi oxid de azot, care este eliberat în sânge în timpul momentelor de excitaţie. Mai mult, mierea este simbolul fertilităţii şi al procreării în mai multe culturi.

Foto - Shutterstock

Mai multe