Vrei să ştii de ce atragi acelaşi tip de partener? Totul se întâmplă în creier!

8 septembrie 2021   Relații de cuplu

Numeroase relaţii se termină din lipsă de compatibilitate. Normal ar fi ca după ce relaţia se încheie, foştii parteneri să iasă la noi întâlniri cu persoane care nu se aseamănă cu cele cu care au fost într-o relaţie, în trecut, pentru ca rezultatul să nu fie similar. Mai exact, să se ajungă din nou la despărţire. Însă majoritatea oamenilor tind să atragă persoane care seamănă cu fostul sau cu fosta. De ce se întâmplă asta?

Cercetătorii spun că există câţiva factori care pot influenţa alegerea aceluiaşi tip de partener. Poate îţi place să participi la anumite evenimente sociale sau poate lucrezi în acelaşi domeniu cu fostul partener şi cu viitorul iubit. De pildă, Kate Hudson iubeşte muzica şi s-a căsătorit cu muzicianul Chris Robinson. După divorţ, s-a îndrăgostit din nou de un rocker pe nume Matt Bellamy şi s-a logodit cu el, iar exemplele pot continua…

Nu te complici, scapi de stres

Specialiştii spun că există mulţi factori care contribuie la aceste decizii. De pildă, poţi căuta parteneri extrovertiţi, care au aceeaşi expresie a feţei şi conştient sau nu, poţi participa la petreceri în care poţi întâlni astfel de persoane. 

De asemenea, oameni îşi caută parteneri pe baza aceleiaşi atitudini faţă de viaţă. Este dovedit că partenerii cu acelaşi simţ al umorului au relaţii mai puternice. Potrivit specialiştilor, este mai puţin stresant pentru noi să ne întâlnim cu acelaşi tip de persoane: „Când mergi pe acelaşi principiu, nu trebuie să te gândeşti la ce faci. Corpul tău va face aceleaşi lucruri familiare, iar creierul nu va sta prea mult să se gândească la detalii. Să îţi alegi acelaşi tipar de partener înseamnă să îţi laşi mintea liberă şi să scapi de stres‟, subliniază specialiştii, potrivit Brightside.

Psihologii avertizează că acest lucru nu este un lucru bun. De pildă, unii oameni pot fi înconjuraţi de oameni violenţi, deoarece şi în copilărie au fost înconjuraţi de oameni violenţi, iar când se maturizează le este greu să se reorganizeze din punct de vedere social.

Sursă foto: Shutterstock

Mai multe