Scrisorile de amor de acum 100 de ani, modele de romantism pur. Secretele iscusinţei soldaţilor din Primul Război Mondial
Pandemia de COVID-19 şi Primul Război Mondial au în comun faptul că au constrâns oamenii să păstreze relaţii la distanţă. În aceste circumstanţe, legătura emoţională dintre parteneri este greu să reziste. Soldaţii din Primul Război Mondial au găsit o soluţie: scrisorile de dragoste scrise într-un mod special.
Chiar dacă s-au aflat la distanţă, soldaţii şi iubitele sau soţiile lor au reuşit să-şi păstreze relaţiile de dragoste prin intermediul scrisorilor frecvente prin intermediul cărora îşi împărtăşeau foarte multe. În cele ce urmează, vei găsi câteva dintre secretele scrierii celor mai frumoase scrisori de iubire. O parte dintre scrisorile scrise de soldaţii care au luptat în Primul Război Mondial sunt păstrate la Muzeul Naţional al Primul Război Mondial din Kansas, SUA. Dacă Ziua Îndrăgostiţilor vă ţine la distanţă din diverse motive, dar şi dacă vrei să-ţi surprinzi partenerul cu o declaraţie de dragoste scrisă, inspiră-te din modul în care obişnuiau să păstreze vie flacăra iubirii cei care au avut de înfruntat adevărate pericole acum un secol.
Scriau despre lucrurile importante şi banalităţi deopotrivă
Exact ca îndrăgostiţii de acum 100 de ani, dacă sunteţi nevoiţi să staţi la distanţă, ţeseţi vise împreună, chiar dacă este ceva ce vrei să faci în viitorul îndepărtat sau dacă vă imaginaţi făcând lucruri cotidiene obişnuite. În scrisorile lor, soldaţii din Primul Război Mondial şi partenerele lor povesteau multe inclusiv ce au mâncat sau cum a fost vremea, pentru a simţi că îşi împărtăşeau cu adevărat ceea ce trăiesc separat.
Foloseau multe alinturi
Indiferent dacă este vorba de nume de animale de companie, de glume, dulcegării, limbaj poetic, soldaţii care îşi duceau existenţa departe de cele dragi foloseau alinturi cu scopul de a-şi arăta preţuirea celor dragi. Un medic a înţeles cât de aproape îl aduceau scrisorile lui cu înflorituri dulci de soţia Harriet şi fiica lor Virginia. Îşi încheia una dintre scrisorile sale astfel: „Cu multă dragoste, cu o mulţime de îmbrăţişări şi sărutări pentru tine şi Virginia, Dumnezeu să ne vegheze pe noi toţi şi să ne aducă în siguranţă din nou unii în braţele altora! Cu oceane de dragoste pentru tine şi cu un sărut pe fiecare val, al tău, Charles”.
Îşi susţineau moral partenerele
Cine ar vrea să-şi petreacă timpul îngrijorându-se dacă persoana iubită este bine? Soldaţii care scriau acasă ori iubitelor aveau grijă să nu se plângă şi să asigure pe toţi că sunt bine, chiar dacă întâmpinau situaţii periculoase şi aveau de suportat condiţii de viaţă grele. Pentru iubitele nesigure pe dragostea lor sau care se temeau mult pentru ei, nu uitau să scrie: „Mă gândesc la tine aproape tot timpul” sau trimiteau o îmbărbătare: „În privinţa puterii de a depăşi aceste încercări, nu cred că ai nevoie de un profesor”.
Nu făceau reproşuri
La fel ca în timpul Primului Război Mondial, serviciul de e-mail de astăzi nu este cel mai bun pentru a păstra o relaţie, mai ales dacă mesajele nu ajung atât de repede pe cât ai spera sau se pierd. Încearcă să nu-i reproşezi partenerului că nu ţi-a scris, pentru că probabil a făcut-o şi pur şi simplu mesajul n-a ajuns ajuns încă. Pentru cei care iubeau acum 100 de ani, întârzierile poştei erau de înţeles şi nu se lamentau. În scrisorile lor apăreau întrebări precum: „N-am auzit nimic de tine.” sau „Chiar mă iubeşti?” urmate de „O, nu mi-am dat seama că poşta întârzie...”.
Îşi mărturiseau în scris dragostea
Când soldatul american Reid Fields a schimbat scrisori cu prietena sa Clara Wrasse, cei doi şi-au asumat riscul de a-şi transforma relaţia de prietenie în ceva mai mult şi unul dintre ei a scris: „Sper că această scrisoare nu va părea prea copilăroasă”. O scrisoare mai îndrăzneaţă pentru acele vremuri îi aparţine soldatului William Steege care i-a scris unei tinere pe nume Dorothy Hollmann şi i-a descris un vis pe care l-a avut cu ea. Într-o engleză simplă, îi scria că s-a văzut în vis ţinând-o strâns de mână pe Dorothy, apoi îmbrăţişând-o şi sărutând-o. Se părea că rudele lor erau departe, astfel încât nu se temeau de vreo întrerupere. Întocmai ca ei, poţi folosi puterea cuvântului scris pentru a scăpa de timiditate şi a-ţi mărturisi dorinţele ascunse sau chiar pentru a încerca să duci relaţia voastră către o altă etapă.