Se va produce sau nu medicamentul Remdesivir în România. Ce a declarat Nelu Tătaru

23 septembrie 2020   Dragoste și sex

Medicamentul Remdesivir, care potrivit unui studiu clinic, a redus perioada de spitalizare a pacienţilor cu forme grave de COVID-19, este unul dintre medicamentele importante folosite în tratarea bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri că nu există încă posibilitatea producerii medicamentului Remdesivir, necesar în tratarea COVID-19, la Antibiotice Iaşi, întrucât nu este linie tehnologică, informează agerpres.ro

"Am avut o discuţie şi astăzi după-amiază voi fi la Iaşi, la Antibiotice Iaşi pentru a evalua... Din discuţiile preliminare nu există linie tehnologică. Nu avem încă posibilitatea. Capacitatea ar fi cam peste 2 - 3 ani până la cinci ani să putem produce cu o linie de producţie nouă şi cu patent", a spus Tătaru, prezent la Institutul Clinic Fundeni.

Remdesivirul este un antiviral inclus în categoria primelor medicamente utilizate ca tratament experimental contra noului coronavirus. Creat în 2014 pentru ebola, medicamentul a fost testat în mai multe studii pentru a i se verifica eficienţa în tratarea infecţiei cu noul coronavirus. Potrivit dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, pacienţii infectaţi care iau remdesivir se pot recupera mai repede cu câteva zile. Medicamentul acţionează prin împiedicarea replicării virale.  

Mai multe