4 întrebări pe care ţi le pui după vârsta de 35 de ani

9 ianuarie 2016   Sexualitate

După vârsta de 35 de ani, începi să-ţi pui o mulţime de întrebări referitoare la sănătatea ta, în general, şi la cea sexuală, în special. Iată câteva răspunsuri.

Eşti stăpână pe sexualitatea ta-şi îţi controlezi mai bine corpul şi propriile dorinţe. Nu mai joci un rol,eşti ceea ce eşti,şi mândră de ceea ce eşti. Ştii exact ce vrei şi ai aruncat peste bord falsele pudori,pentru a avea o viaţă sexuală fericită.

Ce schimbări au loc în corpul meu ?

Deşi e încă devreme,o bună parte din femei anticipează menopauza şi sunt îngrijorate de tulburările pe care le va aduce. Multe îşi simt ameninţată viaţa sexualăpe viitor. E bine să te informezi din timp cu privire la menopauză,să începi,treptat,treptat,să-ţi adaptezi dieta la schimbările care au în organism,pentru a-i da organismului combustibilul nutritiv de care are nevoie. Din punct de vedere al vieţii sexuale,vei constata că dorinţa vine mai lent,că stresul şi inerentele transformări din organism vor alunga uneori libiodul. Adaptează-te din mers,fără panică,schimbărilor inevitabile.

De ce a dispărut dorinţa?

Oboseala,absenţa plăcerii,rutina,conflictele conjugale omoară,cel mai adesea,libidoul. Ca să existe dorinţă,trebuie să fie şi plăcere. Şi trebuie să cauţi acea plăcere. Dialoghează cu partenerul tău şi căutaţi împreună căi să vă faceţi plăcere.

De ce nu-mi mai place cum arăt?

Sexualitateamultor femei are de suferit pentru că nu le mai place cum arată – deşi partenerul nu se plânge. Cu vârsta,metabolismul scade iar depunerile de grăsime cresc. Ai grijă să-ţi adaptezi permanent dieta,să faci exerciţii fizice – toate acesta te menţin în formă şi-ţi dau o stare de bine.

De ce mă doare?

Poate te numeri şi tu printre cele care acuză din ce în ce mai des dureri în timpul sexului. Uscăciunea vaginală,inevitabilă cu vârsta,poate fi remediată cu produse recomandate de ginecolog. Nu dramatiza,cere sfatul unui specialist!

Mai multe