4 metode de succes ca să ţii gelozia sub control
Ai observat că îşi verifică telefonul mai des decât de obicei şi îţi ţine laptopul aproape mare parte din zi. Ce să însemne acest interes acordat de el pentru socializare?
SMS-urile şi alertele de e-mail te scot din minţi şi te gândeşti că o monitorizare mai atentă a iubitului poate să-ţi ofere răspunsuri la suspiciuni?! Simptomele sunt clare,suferi de gelozie.
Oricine poate exagera când vine vorba de vorbitul partenerului la telefon cu o persoană de sex opus.
Dacă râde,de ce râde? Dacă e prea politicos,te întrebi cu cine conversează de-i acordă atât de multă importanţă?
Dacă glumeşte cu interlocutoarea,probabil te gândeşti că flirtează.
Cum să scapi de toate aceste „capcane“,mai ales că nu te consideri o persoană geloasă. Şi,totuşi,gelozia poate modifica radical comportamentul şi personalitatea unui om. Prin urmare,fii atentă la exagerări,în unele cazuri se prea poate să „deformezi“ realitatea.
Trebuie să ai mai multă încredere în tine şi în el
Teoria de specialitate spune că gelozia este un comportament care trădează nesiguranţa. Ea spune mai mult despre persoana geloasă decât despre celălalt şi spune şi mai multe despre încrederea pe care partenerii o au unul în celălalt şi despre modul în care şi-o comunică.
Înceacă să ai mai multă încredere în tine şi apoi în relaţie şi respinge gândurile rele,care-ţi întunecă mintea şi nu te lasă să fii fericită!
4 soluţii uşor de pus în practică
1.Dacă vrei să te tratezi de gelozie,ţine cont de următoarele 4 sfaturi. Primul spune că atunci când simţi că te copleşeşte gelozia,dar nu vrei să faci o catastrofă din asta,să îi spui partenerului ce te doare. Nu este nevoie să-l atenţionezi de fiecare dată că te deranjează când discută cu colegele pe internet sau la telefon. Este de ajuns să-i spui o dată că poţi deveni geloasă dacă îţi dă motive. Este foarte posibil să ţină cont de acest lucru,dacă este nevinovată.
2.Foloseşte cuvinte-cheie în discuţia cu partenerul,precum „acum“ şi „în acest moment“. Sau îi poţi spune:„astăzi sunt supărată pentru că te-am văzut vorbim cu ea“. Acest lucru va pune accentul pe faptul că momentul prezentului este de maximă importanţă şi nu generalizezi,fără să ai un exemplu concret de spus.
3.Dacă tu eşti geloasă,nu încerca să te răzbuni cu aceeaşi monedă. Adică dacă tu suferi de gelozie,asta nu înseamnă că trebuie să simtă şi el aceleaşi temeri ca şi tine. Într-un timp foarte scurt,relaţia se poate degrada iremediabil.
4.Totul se poate rezolva prin conversaţie. Te supără ceva,discută despre asta! Nu ridica tonul vocii,ci mai degrabă caută argumente pentru acuzele tale şi găsiţi împreună soluţii.