5 lucruri de ştiut despre prezervative

7 noiembrie 2013   Sexualitate

Ştii deja că este un mijloc de protecţie împotriva sarcinilor nedorite şi că, în acelaşi timp, prezervativul te protejează de infecţia cu boli care au transmitere sexuală. Dar există şi lucruri mai puţin cunoscute despre prezervative.

Ambalajul nu se rupe cu dinţiiPrezervativul este un dispozitiv confecţionat din latex sau alte materiale,care aplicat pe penisul în erecţie,înaintea unui contact sexual nu permite ejacularea spermei în vagin. Dar pentru a fi eficient este necesar să fie în termenul de garanţie şi să-l foloseşti corect. Întotdeauna verifică data la care expiră,iar dacă observi că este deja expirat,aruncă-l. De asemenea,este total contraindicat să rupi ambalajul cu dinţii,fiindcă rişti ca acesta să se rupă fără ca tu să observi. Indicat este să rupi ambalajul cu degetele.

Ai grijă ca atunci când rulezi prezervativul să nu existe aer în interiorul lui. Pentru a evita acest lucru este bine să ţii prezervativul de vârf înainte de a-l rula până la capăt. În acest fel eviţi riscul ca acesta să se spargă. Dacă din greşeală,ai rulat prezervativul pe dos,nu-l mai folosi. Aruncă-l şi foloseşte unul nou. Nu uita să rulezi prezervativul până jos,altfel se poate desprinde în timpul actului sexual.

Alte informaţii utile găseşti pe clicksanatate.ro.

Mai multe