Adevăruri incomode despre viaţa în doi
Chiar dacă eşti tentată să crezi că relaţia ta este diferită de cele ale altor persoane, ei bine, adevărul este puţin diferit. Noi îţi spunem negru pe alb care este partea goală şi realistă din paharul unei relaţii.
Nu prea există o iubire ca-n filme sau ca-n basme, iar relaţiile moderne tind să se scrie, cam toate, în acelaşi limbaj. Unul, de multe ori, greu de descifrat. Nu este deloc simplu să întreţii o relaţie de lungă durată şi nu vei fi mereu fericit alături de cel care te-a făcut să-ţi pierzi capul. Important este să nu ai mari aşteptări de la celălalt şi să accepţi că soarele şi curcubeul vor alterna, deseori, cu norii şi cu frustrarea.
Tindem să fim atraşi de persoane care ne scot din minţi
Specialiştii în probleme de cuplu au observat o tendinţă universală: persoanele de factură rebelă încep de multe ori o relaţie cu cele de genul „debitor“ (cei care dau mai mult decât primesc).
După ce trec de perioada de început a relaţiei, în care îndrăgosteala te face să închizi ochii la defectele partenerului, diferenţa de atitudine faţă de viaţă îi poate face pe aceşti doi indivizi să intre în conflict unul cu altul. Nu spunem că genul acesta diferit de personalităţi nu are şanse la o relaţie de succes, ci că drumul lor către acest scop comun poate fi anevoios.
Momentul nepotrivit poate fi motiv de despărţire, chiar dacă vă iubiţi
Persoana potrivită trebuie să vină şi la momentul potrivit, pentru ca o relaţie să dureze. În sensul că alesul tău trebuie să-şi dorească acelaşi lucru ca şi tine, atunci când vă cunoaşteţi. De exemplu, mulţi bărbaţi vor să se simtă realizaţi profesional şi financiar înainte de a se aşeza la casa lor, în timp ce femeile pot jongla cu aceste lucruri, familia şi cariera, în acelaşi timp. O geşeală pe care femeile o fac frecvent este să nu ia în serios declaraţia unui potenţial partener, atunci când acesta spune că nu este pregătit, încă, pentru o relaţie serioasă.
Pasiunea dispare la un moment dat. Asta e o certitudine
Ştii foarte bine că fluturaşii şi artificiile de la începutul poveştii voastre vor dispărea în timp. Pasiunea îşi va pierde din intensitate, lăsând loc obişnuinţei şi prieteniei. Important este să nu priveşti asta într-un mod pesimist. Este ceva normal. Poţi lua şi ceva măsuri, precum o viaţă sexuală mai picantă sau descoperirea unor activităţi interesante pe care să le faceţi împreună. Respectul reciproc şi răbdarea vă vor ajuta să continuaţi, când dispare îndrăgosteala.
Iubirea nu garantează succesul unei uniuni
Toată lumea se poate îndrăgosti şi poate simţi că iubeşte cu pasiune... în primele trei sau şase luni ale unei relaţii. Maturitatea emoţională şi disciplina fac ca lucrurile să meargă bine pe termen lung. Poţi să te îndrăgosteşti de oricine, însă o relaţie de succes cu această persoană are nevoie de mai mult decât de lucrurile care te-au atras la ea, în primă fază. Este nevoie de ceva mai mult decât de iubire, iar asta înseamnă să-ţi poţi asuma o responsabilitate faţă de persoana de lângă tine.
Vei simţi şi atracţie, şi repulsie pe parcursul relaţiei tale
Te vei îndrăgosti şi răci faţă de partenerul tău de multe ori pe timpul relaţiei voastre, iar acesta este un lucru normal. De asemenea, balanţa puterii între parteneri se poate schimba, de-a lungul timpului: o dată el va iubi mai mult, apoi va veni rândul ei. Important este să-ţi asumi aceste schimbări în dinamica relaţiei tale şi să accepţi un nou rol, atunci când vei simţi c-ai ajuns să te implici mai mult sau să-ţi vezi partenerul cu alţi ochi.
Ne putem îndrăgosti de ... altcineva
Da, iar asta se poate întâmpla deşi tu-ţi iubeşti partenerul de care te leagă ani întregi de relaţie. Este ceva uman şi normal, iar tu nu trebuie să te sperii sau să simţi că-l înşeli, dacă în mintea ta îşi face loc un alt bărbat. Asta dacă totul rămâne la stadiul de fantezie... Oamenii sunt monogami prin alegere, dar asta nu-i face, însă, imuni la famecul altor persoane. Da, este absolut normal să simţi atracţie fizică pentru altcineva. Important este modul în care manageriezi asta.