Cărţi de citit în vacanţă

28 iunie 2019   Sexualitate

Cum credeţi că ar trebui să fie o carte de vacanţă? Poate uşoară, ca să nu cântărească mult în bagaje? Nu contează! Important e să-ţi placă subiectul, scriitura şi să te prindă în magia ei. Iată câteva cărţi de citit în vacanţă care ar putea să-ţi trezească interesul!

Cărţi de citit în vacanţă împreună cu copiii

Câţi ştim cum erau în copilărie George Enescu, Constantin Brâncuşi, Grigore Antipa, Iulia Haşdeu sau Traian Vuia? Ei bine, putem afla din cartea ,,Genialii“, scrisă de Anca Nedelcu împreună cu fiica ei, Elena Diana, şi apărută la Pandora M! Cele cinci poveşti paralele, derulate pe parcursul aceluiaşi an, sunt pline de candoare, pasiune, muncă, ambiţie şi visare.

Cartea „Chemarea mărilor“, scrisă de Ali Mitgutsch şi apărută la Editura Cartea Copiilor, prezintă povestea fascinantă a navigaţiei, de la bărci şi corăbii la vapoare şi submarine, şi îi invită pe cei mici să descopere lumea, aşa cum au visat, acum zeci de mii de ani, primii îndrăzneţi care s-au aventurat pe ape. Cartea conţine multe informaţii istorice bine documentate, cu planşe detaliate şi pline de culoare.

Cartea „Monsta“, scrisă de Dita Zipfel, ilustrată de Mateo Dineen şi apărută la Editura Carusel, este recomandată copiilor cu vârsta între 3 şi 7 ani. Cu ilustraţii frumoase şi cu un text amuzant şi captivant, cartea îi învaţă pe micuţi cum să-şi depăşească frica de monştri şi de întuneric.

Cărţi de citit în vacanţă despre armonia în cuplu

La un moment dat, în viaţă, avem pe cineva cu care nu ne putem înţelege: un prieten sau un coleg care se plânge mereu, un şef prea critic, un vecin nesuferit, un adolescent care se supără şi trânteşte uşile sau un partener de viaţă care ne provoacă, uneori, nervozitate.

In bestsellerul său ,,Cum să ne simţim bine împreună: secretul funcţionării relaţiilor“, David Burns pune în aplicare terapia cognitiv-comportamentală – o formă de terapie psihologică, în lipsa medicamentelor, cu rezultate dovedite clinic şi care a revoluţionat tratamentul depresiei la nivel mondial. Volumul, apărut la Editura Herald, este o abordare nouă, radicală, care vă va ajuta să vă transformaţi relaţiile conflictuale, cu probleme, în unele reuşite.

O altă carte, întitulată ,,Cele cinci limbaje ale iubirii “ de Gary Chapman, vă învaţă cum puteţi descoperi limbajul de iubire al partenerului dumneavoastra. Cartea include chestionare scurte, pe care le puteţi completa, precum şi intrebari aplicate, la care puteţi medita şi răspunde pe larg. În experienţa sa de peste 30 de ani în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cel drag, cadourile, serviciile şi contactul fizic. Cartea le abordează pe fiecare în parte, într-un stil accesibil, din care nu lipseşte umorul.

Cărţi de ficţiune

,,Cum sa opresti timpul“ de Matt Haig este o poveste nebuneasca si dulce-amară despre cum te poţi pierde şi regăsi, despre iminenta schimbarilor şi despre zecile de vieţi de care ai nevoie ca să înveţi cum să traieşti cu adevărat.

Un fenomen in Romania, romanul Fluturi a dominat topurile vanzarilor ani la rand. Acum ai şansa de a redescoperi povestea de iubire dintre Irina şi Robert. Protagoniştii se confruntă cu tensiuni ireconciliabile şi cu sentimente devastatoare. Ştim trăirile Irinei, le-am simţit alături de ea, dar care este punctul de vedere al lui Robert? În romanul ,,Până la sfârşit“ de Irina Binder vei redescoperi pasiuni puternice şi slabiciuni profund umane.

Sursa foto: today.com

Mai multe