Ce nu ştiai despre pilula de a doua zi

13 septembrie 2015   Sexualitate

Se realizează de obicei după un act sexual neprotejat din varii motive, pentru a evita o eventuală sarcină. Sunt mai multe tipuri de pilule care asigură contracepţie de urgenţă, cea mai cunoscută fiind pilula de a doua zi, care trebuie administrată în primele 48 de ore de la contactul sexual neprotejat. Crezi că este o metodă sigură? Ştii care sunt reacţiile adverse?

La pilula de a doua zi apelează o mulţime de cupluri,când metoda de contracepţiea creat probleme,de exemplu,prezervativul s-a spart sau a alunecat.

Ori când partenerii se bucură de un act sexual fără a se mai gândi la o metodă de contracepţie,deşi nu-şi doresc un copil.

Cea mai folosită pilulă de a doua zi trebuie administrată în primele 2 zile de la actul sexual,dar după 12 ore mai trebuie luată o pastilă. În caz că nu ştiai,pilula de urgenţă te fereşte de sarcina nedorită,dar mai există un risc de 3% care îţi poate da fiori.

Nu declanşează avortul

Dacă ovulul a fost fertilizat,pastila de urgenţă nu mai poate face nimic. Sarcina va evolua şi,în caz că nu-ţi doreşti să devii mamă,doar avortulplanificat şi asistat de un medic specialist te mai poate „salva“.

Poţi lua pilula de urgenţă în decursul a două zile

Nu este nevoie să te stresezi şi să mergi în toiul nopţii să procuri pilula de urgenţă şi s-o administrezi în cel mai scurt timp posibil.

Pilula de a doua zi,aşa cum mai este cunoscută,poate fi administrată pe parcursul a 48 de ore de la contactul sexualneprotejat.

Reacţiile adverse pot lipsi

Medicamentele,fie ele de orice natură şi pentru combaterea oricărei afecţiuni aduce pe lângă tratament efecte adverse.

Printre acestea se numără greaţă,vedere înceţoşată,oboseală,dureri de sâni,ameţeală,crampe.

Nu este însă obligatoriu să ai reacţii adverse,dacă iei pilula de a doua zi. Fiecare corp reacţionează diferit la substanţele chimice.

Mai multe