Ce trebuie să ştii despre „stealthing“ – o formă de violenţă sexuală

28 aprilie 2017   Sexualitate

Când vine vorba de relaţii sexuale în condiţii de siguranţă, prezervativul, atunci când este folosit corect, este cel mai eficient în prevenirea infecţiilor cu transmitere sexuală şi, bineînţeles, a unei sarcini.

Un studiu publicat recent examinează un fenomen sexual numit „stealthing“-acţiunea de a înlătura în mod intenţionat şi în secret un prezervativ în timpul actului sexual fără consimţământul partenerei.

Care sunt consecinţele fenomenului

În studiul publicat în „ Columbia Journal of Gender and Law“,autoarea,Alexandra Brodsky,a vorbit cu victimele despre consecinţele emoţionale şi fizice ale acestui fenomen. Cele mai evidente consecinţe sunt sarcina nedorită şi bolile cu transmitere sexuală.

Citeşte şi:Nu mai vrea să facă sex? Iată ce pericole îl pândesc!

La nivel emoţional,Brodsky spune că bărbaţii şi femeile care sunt victime ale stealthingului se confruntă cu un „sentimental de violare“. Una din victimele intervievate de Brodsky în cadrul studiului a mărturisit că partenerul nu a avut niciun interes în a se gândi la ce rău îi poate face.

„Stealthing“ – o formă de violenţă sexuală

Şi asta nu este ceva care s-a întâmplat doar câtorva oameni. În cercetarea ei,Brodsky a examinat o comunitate online dedicată schimbului de informaţii şi de povestiri despre „stealthing“. A găsit chiar şi un site care oferă sfaturi utilizatorilor despre cum să facă asta propriilor parteneri.

Citeşte şi:Ce nu ştiai despre prezervativ şi e musai să afli!

Pe baza conţinutului site-ului şi a comentariilor vizitatorilor,Brodsky descrie această comunitate online ca fiind una în care tronează misoginismul şi credinţa în supremaţia sexuală masculină. Comunicarea utilizatorilor se concentrează asupra „dreptului“ bărbatului de a se răspândi,prin eliminarea spermei,chiar şi fără consimţământul sexual al partenerei.

Potrivit „The Guardian“,un bărbat a fost condamnat pentru viol în Elveţia în luna ianuarie pentru că şi-a îndepărtat prezervativulîn timpul actului sexului fără consimţământul partenerei.

Brodsky îşi încheie studiul numind acest comportament o formă de „violenţă sexuală“ şi îndeamnă la legi care să recunoască acest lucru ca pe o infracţiune penală.

Credit foto:www.femmeactuelle.fr

Mai multe