Idei de preparate afrodiziace

10 februarie 2016   Sexualitate

Cauţi reţete care să vă aducă mai multă pasiune în dormitor? Îţi propunem câteva preparate de încercat de Ziua Îndrăgostiţilor.

Salată de crudităţi

O salată de ţelină sau de avocado poate fi inclusă în meniul de Ziua Sfântului Valentin. Ţelina a fost considerată de mult un afrodiziac. S-a descoperit că are în compoziţie un feromon numit androsteron,asemănător cu acela produs de glandele sudorifice masculine,care creşte atractivitatea bărbaţilor. Cosumată în stare crudă,în salate,ţelina are un efect afrodiziac sporit.

Şi avocado adăugat în salate creşte libidoul,mulţumită vitaminei E,şi vă dă mai multă energie,datorită acidului folic pe care-l conţine şi care ajută la metabolizarea proteinelor.

Somon la grătar

Uşor şi bogat în acizi graşi Omega-3,peştele,mai ales somonul şi heringul,sunt recomandate şi pentru potenţă. Se pot servi alături de o garnitură din napi sau spanac,surse de aminoacizi care îmbunătăţesc performanţa sexuală.

Desert cu ciocolată

Nu întâmplător,aztecii au dat ciocolatei lichide denumirea de „băutura zeilor”. În timp,s-a descoperit că substanţele chimice pe care le conţin boabele de cacao influenţează activitatea creierului. Unele dintre ele,precum teobromina,feniletilamina,cafeina şi metilxantina sunt şi bune stimulente cardiace.

Un desert cu ciocolată vă dă amândurora o stare de bine,prin declanşarea producţiei de serotonină la nivelul creierului.

Salată de fructe cu afine,banane,migdale

Bune antidepresive,afinele sunt ingrediente afrodiziace pe care le poţi include în desertul de Ziua Îndrăgostiţilor. Ele conţin compuşi chimici care relaxează vasele de sânge,vă dau energie şi starea de bine necesară pentru a vă apropia mai mult.

Şi bananele sunt o alegere bună pentru un desert cu fructe de Ziua Sfântului Valentin,întrucât conţin potasiu şi magneziu,minerale care stimulează producerea de hormon testosteron. Tot ele că conferă bromelaină,o enzimă care are darul de a creşte apetitul sexual.

Adaugă şi câteva migdaleîn desertul tău sau mâncaţi-le ca atare. Vă vor asigura o stare de bine şi energie,pentru că au şi ele potasiu,margneziu,acid folic şi triptofan,un aminoacid excelent ca antidepresiv.

Mai multe