Mituri despre punctul G

1 octombrie 2015   Sexualitate

Punctul G este considerat unul dintre cele mai dezbătute subiecte printre bărbaţi şi femei. În jurul acestuia gravitează numeroase mituri şi este bine să ştim ce este adevărat şi ce nu despre prin punctul care, prin stimulare, ar produce orgasmul.

Naşterea punctului G a avut loc în anii 1950,când ginecologul german Ernst Gräfenberg a susţinut că a descoperit „butonul magic“,adică o zonă de pe partea superioară a peretelui vaginal care,atunci când este atins în mod corect,duce la obţinerea orgasmului şi,uneori,la ejaculare. De atunci,nenumărate cărţi şi articole au fost scrise despre acesta. Mai mult decât atât,în jurul lui gravitează o serie de mituri.

Mituri despre punctul G:Nu există niciun punct G

Poate:Existenţa punctului G este încă în curs de dezbatere,în ciuda convingerii că orgasmulapare în urma stimulării acestui loc. Se crede că glandele Skene,amplasate pe peretele posterior al vaginului,în apropierea capătului inferior al uretrei,face parte din punctul G. Acesta are mărimea unui bob de mazăre şi,prin stimulare,ar produce orgasmul.

Mituri despre punctul G:Are un rol important în orgasmul vaginal

Fals:Un studiu din 2008 în care s-a explorat peretele vaginal arată că abilitatea femeilor de a avea orgasme vaginale rezultă din stimularea ţesutului mai gros,care se găseşte între vagin şi uretră,şi nu pe zona punctului G. Studiul arată şi că femeile cu acest ţesut mai subţire că nu pot avea orgasmvaginal.

Mituri despre punctul G:Poate să reducă durerea din timpul travaliului

Adevărat:Conform unui studiu publicat în „Jurnalul de Medicină Sexuală,oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că punctul G ar putea avea un rol semnificativ în reducerea durerii din timpul travaliului.

Mai multe