Motive pentru care apare frustarea sexuală

11 noiembrie 2014   Sexualitate

Nemulţumirile ajung să se transforme în timp în frustrări şi de asta nu scapă nici un cuplu, indiferent că partenerii sunt căsătoriţi sau într-o relaţie pe termen lung. Iată ce spun specialiştii despre aceste probleme de natură sexuală şi cum le putem depăşi.

Aspectelede zi cu zi

De cele mai multe ori,lucruri ce nu au nici o legătură cu viaţa intimă ajung să aibă un impact enorm asupra vieţii noastre sexuale. Aspectele de ordin social şi nu numai,cum ar fi finanţele,cariera,copiii şi multe altele,sabotează din umbră relaţia dintre doi oameni şi asta se va oglindi,cel mai adesea,în felul în care vă comportaţi în dormitor.Este nevoie să faci un pas înapoi şi să te uiţi în ansamblu,la relaţia ta. Acest moment nu necesită o despărţire,ci din contră,să lucraţi în echipă. Redescoperiţi ce vă place,ce vă aduce împreună. Mergeţi la mai multe filme,luaţi un curs de dans sau ore de înot. Făcând multe lucruri vă va conecta atât fizic,cât şi emoţional. În concluzie,este nevoie de timp investit în activităţi comune,care să nu aibă de-a face cu sexul propriu-zis.

Citeşte şi:

Ce poziţii sexuale să încerci în funcţie de starea ta de spirit

Dieta pentru o viaţă sexuală mai activă

Diferitele tipuri de libido

Libidoul este cel care dă,de cele mai multe ori,de furcă cuplurilor;se poate întâmpla ca unul dintre parteneri să aibă un apetit sexual mai scăzut,în timp ce celălalt se aprinde mai uşor.

În general,partenerul cu un apetit sexual mai mare se poate simţi nesatisfăcut şi frustrat,în timp ce celălalt poate rămâne cu senzaţia că este neatractiv sau incapabil să ofere plăcere celuilalt,ajungând să se teamă că va fi părăsit. Aceste lucruri pot duce la resentimente,ce pot fi interpretată greşit drept o lipsă de iubire,grijă şi respect. Este bine să vorbiţi toate aceste detalii şi să găsiţi o cale,care să vă mulţumească pe amândoi.

Problemelede sănătate

Se poate întâmpla ca un apetit sexual să fie cauzat de problemele de sănătate. Femeile ajung să se simtă neatractive şi nu mai simt nevoia de a face sex imediat după naştere,dar şi la menopauză sau înainte de ciclul menstrual.

În schimb,bărbaţii îşi pierd interesul atunci când au suferit un accident vascular cerebral,au diabet sau probleme ale prostatei. Astfel,nu se poate da vina pe niciunul dintre parteneri. Problemele de sănătate trebuie remediate cu ajutorul medicilor de specialitate,dar şi grija şi înţelegerea pentru partenerul tău sunt necesare şi de folos.  

Fanteziile"interzise"

Multe cupluri se pot bucura de un libidou asemănător,dar pot fi diferiţi ca abordare. Unul poate fi mai blând,în timp ce altul poate fi ceva mai... sălbatic. Unul poate avea o fantezie pe care celălalt partener nu este dispus să i-o îndeplinească sau un anumit act sexual depăşeşte anumite bariere de înţelegere.

În majoritatea cazurilor,o discuţie ceva mai amplă poate face lumină şi vă poate aduce pe drumul cel bun. Fii dispusă să afli ce nevoi are bărbatul tău şi cum poţi proceda astfel încât să nu te lezeze nici pe tine,dar să-l satisfacă pe el.

Orgasmul

Nu este nimic deplasat în a nu putea să ajungi în acelaşi timp cu partenerul la orgasm,deci acest aspect nu ar trebui să vă frustreze. Pe de altă parte,femeile sunt cele care tind să se supere atunci când partenerul ejaculează prea repede. Cu atât mai mult cu cât 1 din 3 femei are probleme în a  ajunge la orgasm sau,mai rău,nu a experimentat vreodată unul.

Pentru astfel de cazuri,este nevoie de înţelegere şi dorinţa de a-l explora pe celălalt,de a afla ce-i place şi cum îi place. Dacă ştii că el va ajunge la orgasm înaintea ta,propune-i să se concentreze mai întâi pe tine,apelând poate şi la sex oral. Preludiile ceva mai lungi pot face şi ele minuni,ajutându-te pe tine să te relaxezi şi să-ţi crească dorinţa.

Mai multe