Motivele pentru care sexul doare uneori
Există cazuri în care femeile pot resimţi dureri atât în timpul actului sexual cât şi după terminarea acestuia. Cauzele sunt numeroase şi pot fi de natură fizică sau psihologică.
Deşi nu se ştiu foarte multe despre durerile apărute în astfel de situaţii,de cele mai multe ori se preferă suferinţa în tăcere decât consultul medical de specialitate,fapt care poate avea consecinţe nefaste asupra sănătăţii în timp.
Sexul nu trebuie să doară. Orice durere în urma sau în timpul acestei activităţi poate fi rezultatul unei combinaţii de factori fizici şi psihologici.
În cazul factorilor fizici,ne referim la anumite boli cu transmitere sexuală,infecţii urinare,răni în zona genitală sau alte disfuncţii ale organismului. Este necesar consultul de specialitate.
Motivele psihologice care provoacă durerea
Factorii psihologici pot fi numeroşi,însă printre cele întâlniţi se numără experienţele sexuale neplăcute sau chiar agresive.
Dacă ai resimţit durere în timpul actului sexual,indiferent că este din cauza unei boli sau a unei poziţii greţite,există riscul ca data viitoare să anticipezi durerea. În acest caz,nivelul de excitare poate scădea,vaginul nu se va mai lubrifia corespunzător,iar starea tensionată va face ca durerea să fie mult mai intensă.
Pierderea apetitului sexual
Se întâmplă adesea ca unul dintre parteneri să nu aibă chef de sex din cauza stresului,a programului încărcat sau a altor probleme. Avansurile pot fi greu de refuzat. Pentru a nu crea dispute în cuplu,se ajunge la sexul din obligaţie care se poate lăsa cu dureri. Creierul nu este pregătit pentru a beneficia de pe urma acestei partide,iar vaginul nu se lubrifiază,făcând astfel dificilă activitatea intimă.
Lipsa comunicării în cuplu joacă şi ea un rol important. Atunci când sunt reţineri,adesea se întâmplă ca partidele amoroase să nu fie tocmai aşa cum sunteţi obişnuiţi.