Teste rapide pentru coronavirus, cu 5 dolari, pentru ţările cu venituri mici

28 septembrie 2020   Dragoste și sex

Peste 100 de milioane de teste rapide de diagnosticare a noului coronavirus vor fi puse la dispoziţia ţărilor cu venituri mici şi medii, la maximum 5 dolari pe unitate, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, relatează agenţia Reuters, citată de Mediafax.

Directorul general al OMS,

, a declarat că producătorii Abbott ABT.N şi SD Biosensor au ajuns la un acord cu Fundaţia Bill & Melinda Gates să pună la dispoziţie, într-o perioadă de 6 luni, aproximativ 120 de milioane de teste rapide COVID-19, uşor de folosit.

Oficialul a declarat într-o conferinţă de presă la Geneva că preţul ar putea fi de cel mult 5 dolari pe unitate, dar se aşteaptă să fie şi mai ieftine.

"Acest lucru va permite extinderea testelor, în special în zonele greu accesibile, care nu au facilităţi de laborator sau suficient personal medical calificat pentru a efectua teste", a spus Ghebreyesus.

Potrivit ultimelor date furnizate de

, un milion de oameni au murit din cauza Covid-19 pe întreg Globul. Mai mult de jumătate dintre decese s-au înregistrat în doar patru ţări: SUA, Brazilia, India şi Mexic.

Sursă foto: Shutterstock

Mai multe