Un detaliu îl va da de gol pe bărbatul care înşală. La ce trebuie să fii foarte atentă

26 octombrie 2020   Dragoste și sex

Într-un studiu publicat în revista „Personality and Individual Differences”, o echipă de cercetători chinezi a descoperit că partenerii care au o voce groasă tind să-şi înşele mai des partenerele de cuplu.

În timp ce femeile consideră că o voce mai joasă şi puternică este mai excitantă, bărbaţii care au o asemenea voce sunt mai predispuşi să fie infideli decât bărbaţii cu un ton mai subţire, scrie Nypost.com

Specialiştii au analizat un grup anonim de studenţi heterosexuali, format din 116 bărbaţi şi 145 de femei care au avut parte de aventuri şi care vorbeau limba chineză. 

După ce vocile au fost înregistrate, oamenii de ştiinţă i-au întrebat pe participanţi care este probabilitatea să rămână fideli partenerilor pe o scală de la 1 la 7.

Aceştia, deşi nu au găsit nicio corelaţie semnificativă între vocile feminine şi amabilitatea, au observat că bărbaţii cu un timbru mai profund au fost mai predispuşi să flirteze cu diferite femei. Ei au dedus că acest tip de parteneri se folosesc de statutul lor atunci când se află printre alţi bărbaţi ori se folosesc de atractivitatea lor când se află printre femei, crescând şansele lor de a obţine ceea ce-şi doresc. 

De altfel, un studiu anterior din 2013 a arătat o legătură între tonul vocii şi promiscuitate. Cu cât mai multe femei credeau că bărbaţii cu voce joasă le vor înşela, cu atât mai mult se simţeau atraşi de ei pentru o eventuală aventură. 

Din punct de vedere biologic, vocile groase indică niveluri mai ridicate de testosteron care s-au dovedit că „interferează cu funcţionarea relaţiei romantice”. Astfel, bărbaţii vor adopta un comportament imoral, potrivit cercetătorilor noului studiu. 

În schimb, bărbaţii cu niveluri de testosteron mai scăzute şi, prin urmare, cu voci mai înalte, tind să aibă o satisfacţie maritală mai mare pe termen lung şi rate de divorţ mai mici. 

Cu toate acestea, studiul precizează câteva menţiuni. În primul rând, participanţii au fost studenţi tineri, iar perspectiva lor asupra întâlnirilor şi căsătoriei este diferită faţă de cea a unui adult matur. În al doilea rând, cercetarea ar trebui extinsă şi în alte populaţii, pe mai multe categorii de vârstă. 

FOTO Shutterstock.com 

Mai multe