Un medicament folosit în tratarea alergiilor, eficient şi în COVID-19

24 martie 2021   Dragoste și sex

Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) din Anglia a anunţat că dexametazona, folosită în tratamentul alergiilor severe, a avut rezultate bune în tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Un studiu denumit Recovery, realizat de cercetători de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, a ajuns la concluzia că dexametazona poate reduce mortalitatea la pacienţi spitalizaţi cu COVID-19, care necesită oxigen şi ventilaţie mecanică, cu 18%, respectiv 36%, informează Agerpres.

Dexametazona este un medicament folosit în tratamentul alergiilor severe, în unele boli de pielii, vărsături, boli autoimune sau inflamaţii. Dexametazona a fost inclusă în tratamentul pacienţilor spitalizaţi cu coronavirus începând cu luna iunie anul trecut.

Într-un alt studiu realizat de Facultatea de medicină Nuffield din cadrul Oxford, medicamentul a fost utilizat la tratarea unui număr estimat de 22.000 de pacienţi din Marea Britanie şi a 958.000 de persoane la nivel global.

Potrivit directorului executiv NHS, Simon Stevens, „este posibil să fi fost salvate circa un milion de vieţi la nivel global”.

Mai multe