20 martie - Ziua Internaţională a Fericirii

20 martie 2019   Ghid de viață

Astăzi este Ziua Internaţională a Fericirii! Aceasta se sărbătoreşte în fiecare an, pe 20 martie, în urma unei decizii luate de Organizaţia Naţiunilor Unite, cu scopul de a îndemna oamenii să facă mai multe activităţi care să le aducă zâmbetul pe chip.

Mai multe studii au arătat faptul că, pentru a fi fericit, ai nevoie de puţine lucruri şi că, de cele mai multe ori, cele mai importante sunt lucrurile mărunte. Trebuie să înveţi să extragi din orice activitate tot ce e mai bun pentru tine. Este important să ai o ocupaţie care să îţi placă, să dormi cel puţin 7 ore pe noapte, să faci lucruri noi în fiecare zi şi...să zâmbeşti! Un zâmbet, chiar şi atunci când eşti supărat, îţi poate schimba complet starea de spirit.

De asemenea, faptele bune sunt cele care îţi pot hrăni sufletul şi îţi pot oferi o stare de împlinire. Încearcă să îi ajuţi pe cei dragi cu o încurajare, să le oferi un zâmbet şi să faci ceva pentru ei.  Gesturile făcute din suflet sunt cele care îţi vor aduce chiar ţie fericirea.

Hai să învăţăm să fim fericiţi!

Mai multe