Ce conţine sângele fals din filme. Reţeta inventată de un make-up artist de la Hollywood e simplă şi a trecut proba timpului

28 iulie 2021   Ghid de viață

Marii producători de filme ştiu să facă diferenţa între un film obişnuit şi un film remarcabil. În afară de scenariu, decor şi montaj, printre elementele artistice care contribuie la victoria unei pelicule se numără şi machiajul impecabil al personajelor. Dacă te-ai întrebat vreodată din este făcut sângele fals, care îl imită perfect pe cel real, află acum răspunsul!

Fie că vorbim de filmele de groază sau de cele de acţiune, de fiecare dată când „personajele sângerează‟, parcă şi nouă „ne îngheaţă sângele în vene‟. Folosirea acestui efect artistic oferă impact acţiunii şi de fiecare dată ne face să ne întrebăm cum de reuşesc make-up artiştii să imite atât de bine realitatea. Dick Smith, celebrul make-up artist care a lucrat pentru filme mari precum „The Exorcist‟, a lăsat în urma lui o reţetă specială, pe care mulţi artişti în ale machiajului o folosesc, cu multă îndemânare şi simţ estetic.

În lumea artistică, există multe reţete pe care diferiţi cineaşti le-au folosit. Sângele fals a fost folosit pe scena de teatru acum mulţi ani de zile, înainte de a fi prezent pe marile ecrane. Un teatru partizian a folosit pentru prima oară această invenţie, dintr-un amestec faimos cu: carmin, glicerol şi un agent de îngroşare. Însă, pe măsură ce producţiile din cinema şi-au câştigat popularitatea, lucrurile s-au schimbat. Filme precum „Psycho‟ sau „Night of the Living Dead‟ au fost nevoite să renunţe la această reţetă, după ce au descoperit că nu era atât de eficientă pentru filmele alb-negru, de atunci.

Amestecul special „care îţi dă fiori‟

Cea mai faimoasă reţetă pentru sânge fals îi aparţine lui Dick Smith, un make-up artist de la Hollywood, care a murit la vârsta de 92 de ani. Reţeta se numeşte „Kensington Gore‟ şi este baza pentru sângele fals, de culoare roşie. Filme celebre precum: „Evil Dead‟, „Carrie‟, „The Exorcist‟, „The Godfather‟ sau „Taxi Driver‟ au folosit această reţetă, pe care oricine o poate face.

La baza reţetei stau două ingrediente simple: sirop de porumb şi colorant alimentar. Însă, în timp, make-up artistul Dick Smith şi-a pus amprenta pe această reţetă şi a transformat-o în cea mai de succes poţiune. El a mai adăugat şi un conservant numit metilparaben şi o băutura albă cu aromă de lapte. Această reţetă este baza multor amestecuri şi a trecut cu succes peste testul timpului, poţiunea fiind folosită şi în prezent.

Sursă foto: Shutterstock 

Mai multe